Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Mirrors of Brancusi, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca

Expozitia Mirrors of Brancusi, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca

Email Imprimare

In perioada 23-30 iulie are loc la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, in cadrul TIFF, expozitia multimedia Mirrors of Brancusi, un proiect care urmareste sa surprinda esenta sculptorului roman printr-o serie de instalatii si de experiente bazate pe opera lui Constantin Brancusi. Proiectul este organizat de Fundatia Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Christian Westblink, cu sprijinul JTI, Muzeul National al Taranului Roman si Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.

Mirrors of Brancusi doreste sa lase oamenilor o amprenta mai puternica si mai concreta asupra a cine a fost Brancusi, dar si o raportare la alte concepte si definitii mai apropiate de esenta omului si artistului Brancusi. Mirrors of Brancusi, un proiect multimedia dedicat sculptorului roman organizat de Fundatia Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Christian Westblink cu sprijinul JTI, Muzeul National al Taranului Roman si Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.
Care sunt cele trei cuvinte care iti vin in minte atunci cand cineva te intreaba de Brancusi? Ti-ar placea sa stii mai multe despre sculptorul roman si sa te pui in pielea unora dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui?
Proiectul Mirrors of Brancusi este o expozitie care te invita sa faci parte din universul celui supranumit "inventatorul sculpturii moderne". Proiectul urmareste conceptele de baza ale creatiei lui Brancusi si le transpune in noi tehnologii pentru ca tu sa ai ocazia sa experimentezi cu ideile care au servit drept inspiratie pentru sculptor, dar si sa privesti in opera lui ca intr-o oglinda personala.
Prezentarea expozitiei la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, intr-un cadru preferat pentru expozitiile prezentate atat la Transylvania International Film Festival, cat si pe scena artistica locala, arata valoarea recunoscuta a demersului artistic. Verticalitate, complexitate ascunsa in linii simple, emotie si reintoarcere catre sine - asta veti descoperi in cadrul expozitiei Mirrors of Brancusi.
Curator: Silvana Dulama-Popa, scenograf: Diana Mirosu; lighting designer: Alin Popa; muzica: Zoli Toth; video: Dilmana Yordanova si Ovidiu Eftimie; foto: Iulian Dinu.
Proiect finantat prin Granturile SEE 2014-2021 in cadrul Programului RO-CULTURA. Sprijinul financiar nerambursabil acordat pentru realizarea proiectului Mirrors of Brancusi este de 947.646,45 lei, echivalentul a 195.653,24 euro.

Granturile SEE reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si la consolidarea relatiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul si sudul Europei si statele baltice. Aceste mecanisme de finantare sunt stabilite in baza Acordului privind Spatiul Economic European, ce reuneste statele membre UE si Islanda, Liechtenstein si Norvegia ca parteneri egali pe piata interna. In total, cele trei state au contribuit cu € 3,3 miliarde intre 1994 si 2014 si € 1,55 miliarde pentru perioada de finantare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org si www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA
este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a proiectului si are ca obiectiv general consolidarea dezvoltarii economice si sociale prin cooperare culturala, antreprenoriat cultural si managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.