Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Donatii Recente. Harti si planuri ale regiunilor romanesti, expozitie temporara

Donatii Recente. Harti si planuri ale regiunilor romanesti, expozitie temporara

Email Imprimare

Din data de 5 august 2021, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Donatii Recente. Harti si planuri ale regiunilor romanesti. Expozitia aduce in atentia publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alaturat colectiei muzeului in ultimii ani: Donatia Ruxandra Bratu, Donatia Zaharia Gheorghe, Donatia arh. Lucia Stoica - din colectia botanist Zach. C. Pantu si Donatia Vasile Stefanescu. Le multumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar si, deci, cu atat mai laudabil si incurajator. In acest fel, lucrarile si obiectele donate au devenit accesibile unui public variat si numeros, nu doar cercetatorilor si specialistilor.

Expozitia este deschisa in perioada 5 august - 19 septembrie 2021, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica, orele 10.00-18.00.
Pret bilet: 5 lei (tarif intreg).
Expozitia isi propune sa aduca in fata publicului harti si planuri ale regiunilor romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Tematicile sunt dintre cele mai diverse: de la o harta hidrografica a Deltei Dunarii la o harta a cailor ferate, harti militare, harti topografice si mai multe harti ÔÇ×pentru uzul scoalelorÔÇŁ. Expunerea este completata de o serie de obiecte ce au apartinut cartografului Vasile Stefanescu (1914-1976): instrumente de lucru, documente, fotografii; toate acestea prezinta publicului aspecte nestiute ale meseriei de cartograf.
Pentru organizarea expozitiei au colaborat: Elena Paunoiu-Calugaru (conservator), Despina Hasegan (sef Birou Patrimoniu), Ioana Zamfir (muzeograf).

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucure┼čti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul ┼či angajarea creativa.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.