Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Semne si simboluri I, expozitie de pictura de Aurel Petrescu

Semne si simboluri I, expozitie de pictura de Aurel Petrescu

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 19 august 2021, de la ora 18.00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expozitiei pictorului Aurel Petrescu, Semne si simboluri I. Originar din Craiova, Aurel Petrescu a pornit de la descrierea efervescenta a peisajului oltenesc, intr-o maniera libera, calda si puternica. A descoperit lumina Parisului, apoi a Greciei, ducandu-si tusa spre o intensitate cromatica aparte.

Studiul semnelor si al simbolurilor traditionale a devenit, cu timpul, o preocupare plastica a pictorului, care a descoperit, astfel, cifrul spiritual al cautarilor sale. Expozitia gazduita de Muzeul National al Taranului Roman este o retrospectiva a acestei abordari, cu elemente noi si complete din opera sa dedicata semnificatiilor profunde ale simbolurilor si traditiilor populare.
Pictorul Aurel Petrescu a sintetizat cautarile sale si intr-un volum, Bogatia simbolurilor si semnelor populare, care va fi lansat cu ocazia vernisajului.
Curatorul expozitiei este criticul de arta Marius Tita.
Expozitia poate fi vizitata la Sala Noua Galerie, pana la 5 septembrie 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Acces din strada Monetariei 3.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.