Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Rastimpuri. Marcel Aciocoitei, expozitie temporara

Rastimpuri. Marcel Aciocoitei, expozitie temporara

Email Imprimare

Din data de 1 octombrie 2021, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Rastimpuri. Marcel Aciocoitei, deschisa la sediul muzeului din strada Londra nr. 39, Bucuresti. Expozitia Rastimpuri este locul in care vizitatorii pot patrunde in universul artistic si sufletesc al unui om de muzeu. Marcel Aciocoitei (1956-2020) - "Domnul Marcel", cum era cunoscut printre colegi - a ocupat postul de conservator muzeal timp de aproape 15 ani. A fost implicat activ in organizarea si deschiderea Muzeului Hartilor, iar prin personalitatea sa remarcabila a devenit o figura emblematica pentru aceasta institutie.

Expozitia este deschisa in perioada 1 octombrie - 21 noiembrie 2021, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica, orele 10:00-18:00.
Pret bilet: 5 lei (tarif intreg).
Marcel Aciocoitei facea parte din clasa restransa a oamenilor de cultura veritabili, cu un orizont intelectual impresionant bazat pe un studiu temeinic si aprofundat al artei, istoriei si spiritualitatii universale, ghidat de rigoare si o curiozitate mereu vie. Aceasta expozitie ii este dedicata si marcheaza un an de la disparitia sa. Sunt expuse panze si lucrari de grafica din diferite perioade ale vietii, care dau masura contributiei sale marcante la scena artistica contemporana. Rastimpurile se refera la scurta trecere a lui Marcel Aciocoitei prin aceasta lume si la fiecare lucrare expusa, care reprezinta practic un moment surprins de artist din aceasta curgere ireversibila a timpului.
Discursul sau s-a aflat in permanenta armonie cu modul in care isi traia viata si cu ceea ce exprima prin simpla lui prezenta. Raspandind constant o aura de demnitate si noblete, Marcel Aciocoitei s-a inspirat de-a lungul intregii sale vieti din inepuizabila resursa a valorilor traditiilor romanesti si a idealurilor crestine autentice. In acelasi timp, reusea cu usurinta sa se conecteze afectiv cu fiecare om in parte, indiferent de varsta interlocutorului, si sa-si captiveze partenerul de dialog prin prospetimea si ineditul replicilor si prin umorul sau savuros.
Expozitia Rastimpuri este un prilej de a medita la misiunea artei sau la ce inseamna despartirea de cineva drag. Este un demers sincer, prin care dorim sa ne exprimam regretul de a-l fi pierdut dintre noi pe colegul nostru, Marcel Aciocoitei.
In cadrul expozitiei vor fi difuzate inregistrari cu evocari ale artistului realizate de prieteni si fragmente din interviul realizat de Sebastian Dragan in cadrul emisiunii Agentia de Cultura, din anul 2017, mdiTV.
Expozitia este realizata de Ioana Zamfir (muzeograf, curator), alaturi de membrii Biroului Patrimoniu: Elena Paunoiu-Calugaru (conservator), Teodora Dumitrache (conservator), Eugen Grama (muzeograf), Despina Hasegan (sef birou Patrimoniu).
Multumiri speciale familiei si prietenilor care s-au implicat activ in realizarea expozitiei.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.