Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Salonul de Arte Decorative, la MTR

Salonul de Arte Decorative, la MTR

Email Imprimare

Uniunea Artistilor Plastici din Romania, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, are placerea de a anunta deschiderea Salonului de Arte Decorative, din cadrul Salonului National de Arta Contemporana (SNAC) 2021, un eveniment organizat sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii. Vernisajul va avea loc in data de vineri, 5 noiembrie 2021, la ora 17:00, in Sala Irina Nicolau a Muzeului National al Taranului Roman.
Expozitia de la Muzeul National al Taranului Roman va prezenta publicului lucrarile de arte decorative a peste 70 de artisti din toata tara, curatoare fiind doamnele Dorina Horatau, Cristina Popescu Russu si Ioana Stelea.
Expozitiile din cadrul SNAC 2021 se vor desfasura in sase galerii si doua muzee nationale din Bucuresti, conform urmatorului calendar expozitional:
– Combinatul Fondului Plastic - UNA galeria, S.E.N.A.T., Spatiul The Institute (Strada Baiculesti nr. 29, Bucuresti), 5-20 noiembrie 2021;
– Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, Sala de Sticla (Soseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28-30, Bucuresti), 4 noiembrie-1 decembrie 2021;
– Muzeul National al Taranului Roman (Soseaua Pavel D. Kiseleff nr. 3, Bucuresti), 5 noiembrie-1 decembrie 2021;
– Galeria Simeza (Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 20, Bucuresti), 4-29 noiembrie 2021;
– Galeria Caminul Artei/Centrul Artelor Vizuale (Strada Biserica Enei nr. 16, Bucuresti), 5-20 noiembrie 2021;
– Galeria Orizont (Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 23A, Bucuresti), 5-20 noiembrie 2021.
Salonul National de Arta Contemporana (SNAC), editia 2021,reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, care marcheaza continuitatea in contemporaneitate a conceptului de salon, plecand de la un model lansat inca din anul 1864 si trecand istoric prin diferite formule de perceptie si de prezentare culturala.
In cadrul expozitiilor organizate in luna noiembrie 2021, in cele 8 spatii expozitionale, vor expune peste 370 de artisti contemporani, din genurile: pictura, sculptura, grafica, multimedia, arta religioasa si restaurare si, respectiv, arte decorative, intr-una dintre cele mai ambitioase expuneri din cadrul formulei SNAC, curatoriate de catre doamna Magda Carneci.
Anul acesta, SNAC isi mentine discursul pentru unitate in diversitate, facilitand un dialog intre generatii, genuri artistice si tendinte stilistice, in spiritul propriu al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, organizatia reprezentativa a artistilor profesionisti din Romania.
Editia SNAC 2021 este dedicata implinirii a 100 de ani de organizare profesionala a artistilor din Romania, respectiv de la infiintarea Sindicatului Artelor Frumoase, precursorul Uniunii Artistilor Plastici din Romania.
Expozitia de la Muzeul National al Taranului Roman va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau pana in ziua de 1 decembrie 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.