Vineri, 12 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Gradina cu Ingeri, expozitie de Silvia Radu la MTR

Gradina cu Ingeri, expozitie de Silvia Radu la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta marti, 14 decembrie 2021, de la ora 17.00, la Sala Acvariu, la vernisajul expozitiei pictorului si sculptorului Silvia Radu, Gradina cu Ingeri.
Despre Silvia Radu, criticul de arta Dan Haulica scria urmatoarele: Spiritul nu se elibereaza prin rarefractie, prin salturi compozitionale, el sta au ras du sol, s-ar spune, ca un tremur secret, al ierbii si al florilor, umil ghemuite in desisul la care consimt in chip ferice. Nici nu exista sus si jos in aceasta viziune, totul e plin cu incantare, cu o bucurie a fiintei care nu se impiedica in zadarnice distinctii, in paupere segmentari.

De fapt, sculptura, spumegand voios in alburile ghipsului si in culorile purtate de ingeri ca o panoplie, unifica si ea, paradoxal, vocile diversitatii, din creatia recenta a Silviei Radu. A fi divers nu inseamna a fi marginal si precar, ci a participa efectiv, de oriunde, la surpriza necurmata a existentei, la robusta incredere care fundeaza totalitatea. Imi vine in minte, fara efort, la acest nod rodnic de intelesuri, o imagine frecvent intalnita, vreme de veacuri, de la Philon la Isidor din Sevilla si Abelard, veghind ades nobile speculatii contemplative.
Cu sorginte ilustra, in textul platonician al dialogului, Timeu ar fi in stare, cred, sa rosteasca expresiv fertila putere ce dilata o asemenea plinatate. Caci ne conduce la un inteles radios, – omul, ca o planta celesta, avandu-si spre inalt, in cer, radacinile. La o asemenea sublima imposibilitate ma face sa visez gradina cu ingeri indraznita de Silvia Radu.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Acvariu, pana in 9 ianuarie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.