Joi, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Chipuri si camesi, expozitie la Muzeul Taranului

Chipuri si camesi, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures si Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta miercuri, 30 martie 2022, de la ora 17.00, la vernisajul expozitiei Chipuri si camesi, care va avea loc la Sala Tancred Banateanu.
„Chipuri si camesi” nu este doar o alaturare fericita de cuvinte, este un demers expozitional care se supune unui dublu discurs – unul stiintific, realizat prin cercetarea etnografica a portului popular din Tarile Maramuresului, iar celalalt, artistic, realizat prin alaturarea la semnele si insemnele cusute pe camasi a chipurilor care spun povesti din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica in peregrinarile sale prin Maramuresul nostru drag. Aceste chipuri alaturate camesilor expuse sub forma unor ingeri in zbor, sunt legatura intre cosmic si terestru, intre trecut si prezent, dar, mai ales, o cale spre viitor.

Cele doua muzee nu se afla la prima colaborare. In anul 2019, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures a gazduit expozitia temporara Asa vazut-a Zaharia - Improvizatii intr-o lume captiva, organizata de Muzeul National al Taranului Roman, in colaborare cu Academia de Muzica, Teatru si Arte plastice - Catedra multimedia din Chisinau si Asociatia ADOF - Chisinau, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova in Romania.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Tancred Banateanu, pana pe 30 aprilie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.

Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.