Sambata, 23 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente ”Autismul - parte din diversitatea noastra”, dialog despre autism la Muzeul Hartilor

”Autismul - parte din diversitatea noastra”, dialog despre autism la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi si initiatorii proiectului ”Faces of Autism” va invita sa urmariti in ziua de sambata, 2 aprilie 2022, la ora 11:00, un dialog deschis despre autism, persoane cu autism si locul lor in societate.

Vor fi abordate teme privind importanta diagnosticarii si interventiei timpurii, rolul familiei in terapie si recuperare, provocari si piedici in integrarea in sistemul de invatamant de masa. De asemenea, se va discuta despre tranzitia de la copilul sustinut de familie la adultul independent, care este in cautarea unui job potrivit pregatirii profesionale si pasiunilor sale. Se va vorbi si despre rolul organizatiilor non-guvernamentale intr-o societate in care diversitatea si implicarea sociala sunt concepte aflate intr-o faza incipienta.
Intalnirea va avea loc la sediul muzeului din strada Londra nr. 39, Bucuresti, in cadrul expozitiei Atipic. Drumul catre ceilalti.
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile si este permisa cu maximum 15 minute inainte de inceperea evenimentului.
Invitati:
Anca Dumitrescu - psiholog, presedinte Autism Voice
Dr. Raluca Grozavescu - medic primar psihiatru
Teodora Dumitrof - parinte copil cu autism
Adina Iancu - psiholog, persoana cu Asperger
Maria Calapod-Tomescu - psiholog
Laszlo Bodor - consultant fundraising & ONG
Moderator: Toader Paun - jurnalist
Evenimentul va fi transmis in direct pe Facebook pe pagina muzeului si pe pagina proiectului ”Faces of Autism”.
Autismul - parte din diversitatea noastra face parte dintr-o suita de evenimente ce vor avea loc in cadrul expozitiei „Atipic. Drumul catre ceilalti”, in care veti regasi fotografii facute de David Stescu, un tanar fotograf de 16 ani, cu autism. Pentru el, geografia este o pasiune, iar calatoriile, pe care si le planifica temeinic au un rol terapeutic. Cu fiecare noua destinatie, David avanseaza in procesul sau de formare, iar cu fiecare fotografie isi afirma propria cale si propriul canal de comunicare intr-o lume majoritar tipica.
Organizata de Muzeul Hartilor si initiatorii proiectului ”Faces of Autism”, Teodora si Mihai Stescu, expozitia are ca scop cresterea nivelului de constientizare cu privire la autism, o misiune sociala la care muzeele contribuie din ce in ce mai mult. Mai multe detalii despre expozitie aflati pe site-ul muzeului.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Faces of Autism
este un proiect care prezinta portrete ale copiilor, tinerilor sau adultilor cu autism, dar urmareste si explorarea multiplelor fatete ale autismului, de la persoane nonverbale pana la oameni independenti, cu existenta aproape normala. Fiecare portret este un indemn catre societate sa sprijine orice individ in a-si dezvolta abilitati care sa-i permita relationarea atat de necesara in viata cotidiana. Fotografiile sunt facute exclusiv de David Stescu, iar povestile sunt scrise de Mihai Stescu, tatal lui David. Din echipa „Faces of Autism” mai fac parte Teodora Stescu, Laszlo Bodor, Dragos Asaftei, Cristina Bazavan, Razvan Ionita, Matthew Preston, Ionut Trandafirescu. https://facesofautism.ro/ Mai multe detalii puteti afla contactand initiatorii proiectului:  Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon 0731128658.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa. http://www.muzeulhartilor.ro/www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.