Luni, 23 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ceremoniale, expozitie de pictura si sculptura la MTR

Ceremoniale, expozitie de pictura si sculptura la MTR

Email Imprimare

Galeria ArhivaDeArta, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta joi, 5 mai 2022, de la ora 17.30, la Sala Noua Galerie, la expozitia Ceremoniale, eveniment realizat cu scop caritabil, in beneficiul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. Ceremonii-Traditie-Cultura, acestea sunt cuvintele care ar putea descrie cel mai bine multitudinea de tablouri, pictate in ulei pe panza, insotite de sculpturile din otel si lemn.

Expozitia temporara, deschisa la Sala Noua Galerie a Muzeul National al Taranului Roman, va introduce in viata cotidiana a ceremoniilor din toate timpurile. Atat ceremoniile bisericesti, cat si cele civile impartasesc puternicele influente psihologice, sociale si culturale pe care toate ceremoniile incearca sa le atinga. Evident, stilul muzicii interpretate, cuvintele folosite, alte componente si structura lor variaza. La ceremoniile civice exista un numar surprinzator de elemente traditionale antice atat in ceremoniile bisericesti, cat si in cele civile din lumea occidentala. Ceremoniile-cheie dateaza din perioada precrestina romana si greaca, iar practicile lor au continuat de-a lungul secolelor.
Curator: Armand Steriadi.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Noua Galerie, pana in 21 mai 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.