Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cos pentru o cauza, expozitie la Muzeul Taranului

Cos pentru o cauza, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

"Semne Cusute", in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta joi, 23 iunie, ora 17.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei Cos pentru o cauza.
Expozitia Cos pentru o cauza marcheaza 10 ani de „Semne Cusute“, dezvaluind tuturor celor care inca mai cauta sensul acestui limbaj vizual - tabloul intreg.
Camasile traditionale ilustreaza o lume completa. Cei ce le admira de la distanta sunt fascinati de culoare, de stralucire, de flori si de stele. Dar cei care le cos si mediteaza asupra lor nu au cum sa piarda din vedere importanta insectelor: fluturi, albine, furnici, buburuze, carabusi si alte gazute. Desi sunt mici, nu sunt neinsemnate si strabunele noastre au iscodit pentru ele zeci de semne si modele, intelegand rostul lor vital.  

Departati de natura, nu realizam ca fara ele nu putem trai nici noi si studiile sunt ingrijoratoare: insectele dispar, din cauza lacomiei oamenilor.
Muzeul Taranului aduce in expozitie dovezile unei alte viziuni si intelegeri aspura lumii, camasi si fragmente textile din timpurile cand conceptul de biodivesitate nu purta un nume, dar era trait, firesc.
Membre ale comunitatii Semne Cusute aduc in expozitie rezultatul unui exercitiu de imaginatie, caci fiecare camasa noua prezinta cele doua lumi in contrast: pe o parte, raiul biodiversitatii, pe de alta parte, drama si pustiul generat de lacomie, de exploatarea nechibzuita a resurselor, de consumerism si fast-fashion.
Camasile invita la reflectie: iti poti imagina lumea daca insectele dispar din ea? Ce mai ramane pentru generatiile viitoare, daca nu actionam acum?
Este nevoie de un semnal de alarma si trebuie sa vorbim despre ce putem face: ce putem face noi, prin alegeri personale; insa trebuie sa vorbim si cu alesii nostri si sa ne asiguram ca legile oamenilor nu sfideaza total legile naturii.
Trebuie sa vorbim deschis despre pesticide, despre canepa, despre adevaratul pret al tricourilor ieftine, despre industria textila si ceea ce lasa in urma.
Expozitia Cos pentru o cauza este despre fashion si activism inspirat din traditie, un parteneriat intre Muzeul National al Taranului Roman si comunitatea online "Semne Cusute".
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana la 10 iulie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.