Miercuri, 4 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cos pentru o cauza, conferinta la MTR

Cos pentru o cauza, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman si Asociatia Semne Cusute va invita vineri, 24 iunie 2022, de la ora 18:00, in Sala Media, la conferinta Cos pentru o cauza, sustinuta de Ioana Corduneanu si echipa Semne Cusute, o conferinta despre pasiunea de a coase si despre biodiversitate. Intrarea este libera. In anul 2022 se implinesc 10 ani de "Semne Cusute”, care si-a propus sa arate un tablou intreg tuturor celor care inca mai cauta sensul limbajului vizual al iilor, pentru ca, de fapt, camesile traditionale ilustreaza o lume completa. Cei care le admira de la distanta sunt fascinati de culoare, de stralucire, de flori si de stele.

Dar cei care le cos si mediteaza asupra lor nu au cum sa piarda din vedere importanta detaliilor, chiar si a insectelor iscodite de strabunele noastre in zeci de semne si modele: fluturi, albine, furnici, buburuze, carabusi ori alte gaze, toate cu intelesul rostului lor vital. Astazi, traind in orase, departati de natura, nu intelegem ca, fara gaze, nu putem trai nici noi. Studiile sunt, de altfel, ingrijoratoare: insectele dispar, din cauza lacomiei oamenilor. Este nevoie, asadar, de un semnal de alarma si trebuie sa vorbim despre ce putem face noi, prin alegerile noastre personale. Trebuie sa vorbim si cu alesii nostri pentru a ne asigura ca legile oamenilor nu sfideaza total legile naturii. Trebuie sa vorbim despre pesticide, despre canepa, despre adevaratul pret al tricourilor ieftine, despre industria textila si ceea ce lasa ea in urma.
In ziua de 23 iunie 2022, s-a deschis, la Muzeul National al Taranului Roman, expozitia Cos pentru o cauza, o expozitie despre moda si activism inspirat de traditie. Conferintele de la Sosea din 24 iunie completeaza expozitia intr-un mod interactiv.
Sunt asteptati la discutie si: doamna Anca Raluca Majaru (consilier Dacian Ciolos) si domnul deputat Alin Prunean.
Conferinta va fi moderata de Bogdan Iancu (antropolog, Muzeul National al Taranului Roman).
Muzeul National al Taranului Roman, cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, a reluat ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.