Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Si povestea lor cine o spune? Expozitie de pictura de Iolanda Badaluta

Si povestea lor cine o spune? Expozitie de pictura de Iolanda Badaluta

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 29 iunie 2022, de la ora 18.00, la Sala Media, la vernisajul expozitiei de pictura Si povestea lor cine o spune?, a artistei Iolanda Badaluta.
Proiectul expozitional cuantifica activitatea artistica din ultimii patru ani a Iolandei Badaluta, artista originara din Suceava, unde de altfel isi desfasoara si activitatea, cunoscuta fiind mai ales pentru realizarile sale din vitralistica, manifestand in paralel si o intensa activitate in arta plastica. Tema expozitiei are ca obiect portretistica, investigand in detaliu expresiile de copii prinsi in conflictele armate apropiate, cat si amprenta pe care acestea le lasa pe fizionomia lor ca evidente iscalituri ale trairilor lor interioare. Sursele de inspiratie au fost cele din media si mediul online, de altfel vectori de influenta omniprezenti in contextul actual, expozitia cuprinzand 18 lucrari realizate in ulei, plecand cronologic de la razboiul din Siria, incluzand aici si exodul, pana la cel din Ucraina. (Emilian Dobrescu, curator si cofondator Bulevart)

Prin intrebarea din titlul acestei expozitii Si povestea lor cine o spune? se vrea a se rosti un adevar al realitatii in care traim, artista percepand traumele si experientele pline de rani fizice, cat si sufletesti ale acestor copii ca fiind efectele unei lumi in care individualismul, indiferenta si cruzimea au ajuns deja virtuti si repere morale. Tusele puternice, vibrante surprind intensitatea emotiilor traite de copii, emotii impregnate in detaliu pe panzele de dimensiuni medii si mari, incat acestea ajung sa spuna de la sine povestea fiecarui copil in parte.
Prin acest proiect expozitional, artista Iolanda Badaluta ne invita discret la o reevaluare interioara a perceptelor dupa care ne ghidam, tragand un semnal de alarma din mijlocul unei lumi ce e pe punctul de a deraia, evidentiind totodata si reflectia lui Edmund Burke (1729-1797) si anume, pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Media, pana la 10 iulie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.