Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cartografii Sonore, editia a 8-a, la Muzeul Hartilor

Cartografii Sonore, editia a 8-a, la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

In data de 2 noiembrie, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi redevine casa celei de-a 8-a stagiuni a Cartografiilor Sonore. Primul concert al noii stagiuni o va aduce in premiera in Romania pe chitarista Sarah Masyel, in timp ce pe parcursul acestui an vor mai concerta soprana Veronica Anusca (Opera Nationala Bucuresti), elevi ai Colegiului National de Muzica "George Enescu" din Bucuresti si tineri interpreti selectati la nivel national.

Organizata de Asociatia UCIMR impreuna cu Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, stagiunea Cartografii Sonore a debutat in 2017 si au luat parte artisti precum Costin Soare, Tudor Niculescu Mizil, Duo Kitharsis, cvartetul de coarde Solartis, interpreta de muzica folclorica Ioana Maria Ardelean, tenorul Daniel Magdal (Opera Nationala Bucuresti), grupul vocal Canticum, dirijat de Razvan Rados, pianista Madalina Pasol, Duo PlaCello, format din violoncelistii Ella Bokor si Mircea Marian, grupurile de jazz KRiSPER, Ana Maria Galea Trio, AC Leonte Band si multi altii.
Proiectul este derulat prin programul "Oportunitati la Tine Acasa" al UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni exceptionali din Romania, prin care acestia gasesc oportunitati reale de afirmare pe scenele din tara in cele peste 100 de concerte organizate anual. De sapte editii, Cartografii Sonore si-a propus sa ofere publicului oportunitatea sa descopere conexiuni inedite intre harti si muzica si sa se lase cuceriti de o experienta muzicala de neuitat. Pentru primul recital din aceasta editie, in 2 noiembrie, incepand cu ora 18:00, interpreta franceza Sarah Maysel va sustine un recital de chitara clasica si poezie numit Un ange ce matin s'est pose sur ma main. De asemenea, in timpul concertului va fi expusa o harta a Frantei de secol XIX, selectata de Despina Hasegan, care prezinta principalele diviziuni administrative Herrison, Carte de la France divisée en départemens. Paris; sec. XIX.
Cea de a 8-a editie invita la noi calatorii culturale si continua lunar cu evenimente ce vor fi anuntate atat pe pagina www.muzeulhartilor.ro, cat si pe paginile de facebook ale UCIMR si ale muzeului.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Despre UCIMR
Asociatia "Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania" este un ONG de utilitate publica cu peste 10.000 de membri la nivel national si o activitate de peste 27 de ani in sprijinul interpretilor romani din domeniul muzicii si al coregrafiei. Activitatea noastra vizeaza atat promovarea tinerelor talente, cat si a muzicienilor de varf, alaturi de elemente de patrimoniu romanesc si universal. In fiecare an, prin intermediul proiectelor Uniunii circa 200 de tineri interpreti se bucura de colaborari periodice la nivel national; alti 150 de artisti consacrati sau la inceput de cariera sunt implicati in concerte si spectacole in tara si in strainatate; 8 spatii neconventionale sunt activate prin stagiuni muzicale creative si castiga noi audiente; zeci de organizatii culturale, institutii si artisti independenti isi deruleaza propriile proiecte cu sprijinul asociatiei; 3 festivaluri se desfasoara la nivel international; peste 140 de concerte sunt organizate in toata tara si in strainatate; cel putin 10 lucrari noi de muzica culta sunt compuse prin comenzile pe care le lanseaza Uniunea periodic; peste 1.000.000 de persoane in format fizic si online  afla mai multe despre muzica, artisti si spatii de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite isi dezvolta creativitatea in cadrul atelierelor asociatiei; peste 1.000.000 de lei sunt investiti in proiecte culturale si genereaza locuri de munca, crestere profesionala pentru artisti si experiente memorabile pentru public.
 
Despre Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi este singura instituţie culturala cu acest specific din Romania si printre putinele din lume, in general hartile fiind asimilate muzeelor de istorie sau militare, in timp ce cartile sunt apanajul bibliotecilor. Muzeul detine o colecţie de peste 750 de harţi vechi şi gravuri ce reprezinta in principal regiunile romane, dar si tarile Europei si alte continente; cea mai veche harta din colectie este o xilogravura (gravura in lemn) din anul 1525 ce reprezinta Europa Centrala, cu regiunile Ungariei, Prusiei, Rusiei, Valahiei şi Poloniei. Nucleul central al colectiei il constituie donatia familiei Adrian si Daniela Nastase din anul 2003, an in care a fost inaugurat muzeul. Gazduit intr-o cladire construita in perioada interbelica, intr-un stil ce aduce aminte de palatele venetiene de secol XV, muzeul isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor si un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii.

www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.