Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Donatii recente. Itinerar francez, expozitie temporara la Muzeul Hartilor

Donatii recente. Itinerar francez, expozitie temporara la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Din data de 8 decembrie 2022, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Donatii recente. Itinerar francez. Evenimentul aduce in atentia publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alaturat colectiei muzeului in ultimii ani si care provin din Donatia Marilena Hristea, Donatia Delia si Radu Budeanu, Donatia Marilena Borcescu si Donatia Liliana-Sonia Sion. Dorim sa le multumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar si deci cu atat mai laudabil si incurajator. Conform dorintei lor, lucrarile si obiectele donate au devenit accesibile unui public numeros si divers.

Expozitia este deschisa in perioada decembrie 2022 - februarie 2023, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.
Pret bilet: 5 lei (tarif intreg)
Expozitia propune publicului un itinerar vizual inedit, prin intermediul unor obiecte pretioase, harti, gravuri, enciclopedii si atlase din secolul al XIX-lea si de la inceputul secolului XX, cu un continut bogat si divers referitor la geografia, istoria, arta si cultura franceza. Acestea reusesc sa dezvolte in mod coerent si armonios colectia muzeului si sa imbogateasca patrimoniul cu obiecte valoroase.

Alaturi de lucrarile recent donate sunt expuse si cateva harti din colectia de baza a muzeului, Donatia sotilor Adrian si Daniela Nastase, pentru a evidentia imaginea unitara si sensul in care se dezvolta patrimoniul MNHCV. Astfel, vizitatorii pot descoperi trasee atractive pe o inedita Harta gastronomica si rutiera a Frantei sau chiar pe harta Ghidul calatorului in Franta; pot admira file dintr-un atlas ilustrat ce prezinta diferitele departamente si teritorii, precum si harti aflate in La Grande Encyclopedie de la finele secolului al XIX-lea.
Expozitia este organizata de Biroul Patrimoniu al Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa. http://www.muzeulhartilor.ro

www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.