Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie de arta orientala, sub inaltul patronaj al Emiratelor Arabe Unite

Expozitie de arta orientala, sub inaltul patronaj al Emiratelor Arabe Unite

Email Imprimare

Expozitia Orientul vine in Romania care are loc in aceste zile, la Bucuresti, a avut lansarea oficiala ieri, 16 iunie, in Showroom-ul Exotique. A fost un eveniment deosebit, atat prin larga participare a personalitatilor si a diplomatilor acreditati la Bucuresti, cat si datorita calitatii si semnificatiei speciale a acestei expozitii de certa valoare, care reprezinta, fara indoiala, si un important eveniment cultural.

Este laudabila aceasta initiativa a domnului prof. univ. Anton Caragea, presedintele Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE), si efortul deosebit al Ambasadei Emiratelor Arabe Unite in Romania, sub patronajul si prin grija careia a fost posibil intregul efort necesar implinirii acestei actiuni de exceptie.
Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Excelenta Sa Yacoub Yousif Al Hosani, sub al carui inalt patronaj a avut loc vernisajul expozitiei de arta orientala, a declarat ca doreste ca Emiratele Arabe Unite sa fie cat mai bine cunoscute in Romania, cu tot ce inseamna traditiile, valorile, generozitatea si bucuria de a impartasi totul cu prietenii, una dintre caracteristicile esentiale ale locuitorilor din Emirate.
La expozitie au participat peste 22 de reprezentanti de misiuni diplomatice acreditate la Bucuresti, printre care ambasadorii Qatarului, Japoniei, Palestinei, Tunisiei, Macedoniei, dar si Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei, precum si personalitati ale vietii publice din Romania.
Cuvantul de deschidere a fost rostit de fostul presedinte domnul Emil Constantinescu, care a captivat audienta ca de fiecare data.
Vernisajul expozitiei a durat doua ore, timp in care vizitatorii, avand drept ghizi pe Excelenta Sa Ambasadorul Yacoub Yousif Al Hosani si pe doamna Pusa Hack, proprietara brandului Exotique, au calatorit din Emiratele Arabe Unite pana in India, China si Indonezia intr-o lume a misterelor si a farmecului. In final, preparatele culinare ale Orientului cu care Ambasada Emiratelor Arabe Unite a rasfatat invitatii au fost extrem de apreciate in unanimitate.
Inaugurarea expozitia s-a incheiat cu un moment festiv in care Exotique a primit o noua recunoastere a eforturilor sale culturale, devenind partener oficial al activitatilor diplomatice desfasurate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, iar Excelenta Sa Yacoub Yousif Al Hosani a fost decorat de catre prof. univ. Anton Caragea cu Medalia de Onoare Romania pentru eforturile sustinute in realizarea unei colaborari si cooperari culturale, economice si politice intre Emirate si Romania.
In pofida unor relatii deja traditionale ale Romaniei cu lumea si cultura Orientului, aceasta expozitie vine sa ne imbogateasca cunostintele cu elemente deosebit de pretioase intr-un domeniu de maxima actualitate, modul in care casa trebuie sa reprezinte nu numai un adapost, ci si o oaza de liniste, de reculegere, in care sa te poti regasi pe tine insuti si care vorbeste despre traditiile, valorile si mentalitatile celor care si-au amenajat-o. De aceea, acest eveniment de exceptie nu ar trebui ratat, Expozitia Orientul vine in Romania ramanand deschisa publicului interesat de cultura si valorile orientale pana pe 21 iunie 2010.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.