Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Intre intamplare si imaginatie, la Muzeul Taranului Roman

Intre intamplare si imaginatie, la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Intre 27 septembrie si 9 octombrie, la Muzeul Taranului Roman sunteti invitati la un exercitiu de imaginatie, pornind de la lucrarile artistei plastice indiene Adity Chakravarti, sotia ambasadorului Indiei in Romania, reunite in cadrul expozitiei Intre intamplare si imaginatie.

Expozitia, intitulata, sugestiv, Intre intamplare si imaginatie/Between Fact and Fiction, aduce in prim-plan personaje fabuloase, pe care le intalnim doar in vis, jumatate oameni, jumatate figuri animale: ingeri mergand pe apa, siluete feminine cu bratele atarnand, toate prind viata pe bucatile de lemn ars, in nuante de turcoaz, coral, chihlimbar si smarald.
Tematica tapiseriilor expuse provine din cultura si folclorul indian Madhubani, creatiile artistei Adity Chakravarti fiind reunite si sub forma literara, intr-un poem intitulat chiar Intre intamplare si imaginatie. Elementul inedit al vernisajului din data de 27 septembrie este reprezentat de transpunerea in pasi de dans a poemului Intre intamplare si imaginatie.
De-a lungul timpului, artista Adity Chakravarti, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul artelor vizuale, a avut sansa sa cunoasca diferite culturi, calatorind si traind pe mai multe continente alaturi de sotul sau. A surprins de fiecare data cu maiestrie detaliile pitoresti ale fiecarui spatiu vizitat, de la abanosul si solul oranj al Africii la rosul magnific al toamnei artarilor canadieni. In picturile sale se regasesc atat albastrul luminos al lui Krishna, zeul colorat de acasa, din India, cat si arhangheli, ingeri si icoane din Romania. Constantele creatiilor sale raman stilul inconfundabil si lemnul ars.
Expozitia Intre intamplare si imaginatie/Between Fact and Fiction poate fi vizitata la Sala Acvariu (intrarea din strada Monetariei), zilnic, intre orele 10.00 si 18.00. Vernisajul va avea loc luni, 27 septembrie, incepand cu orele 18.30.

www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.