Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Costumele de scena in zorii Baletelor Rusesti

Costumele de scena in zorii Baletelor Rusesti

Email Imprimare

Intre 11 noiembrie 2010 si 16 ianuarie 2011, Muzeul National de Arta al Romaniei, in colaborare cu Institutul Francez din Bucuresti si Ambasada Frantei in Romania, va invita sa ii treceti pragul pentru a vizita o expozitie cu totul deosebita. Operele rusesti in zorii Baletelor Rusesti este o incursiune fascinanta in universul plin de lumina si culoare al costumelor de scena create, la inceputul secolului XX, pentru reprezentatiile oferite la Paris de unii dintre cei mai mari artisti lirici rusi.

In luna mai a anului 1909, Parisul era cucerit de Baletele Rusesti ale lui Serghei Diaghilev. Occidentul facea astfel cunostinta cu Anna Pavlova, Tamara Karsavina si Vaslav Nijinski, trei dintre stelele Baletelor Rusesti, una dintre cele mai importante companii de balet ale secolului XX.
Insa pe langa baletele purtand semnatura unor coregrafi de renume mondial, precum Marius Petipa, Mihail Fokin sau Leonide Massine, impresarul rus Serghei Diaghilev a oferit publicului parizian si un regal de opera rusa.
Expozitia organizata la Muzeul National de Arta al Romaniei reuneste 85 de costume de scena, create pentru cateva dintre cele mai cunoscute opere rusesti: Boris Godunov si Hovanscina de Modest Musorgski, Fata din Pskov si Snegurocika (Fata de zapada) de Nikolai Rimski-Korsakov, toate montate de Serghei Diaghilev la Paris, intre 1901 si 1913.
Expozitia Operele rusesti in zorii Baletelor Rusesti este organizata la Bucuresti cu sprijinul Centrului National de Costume de Scena din Moulins (Franta). Aceasta institutie unica in lume, deschisa in 2006, are drept misiune conservarea, restaurarea si punerea in valoare a unui numar impresionant (aproximativ 7500) de costume de teatru, opera si balet.
Operele rusesti in zorii Baletelor Rusesti 1901-1913 este un eveniment Pasarela, realizat cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.