Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Personalitatile Spaniei le multumesc romanilor

Personalitatile Spaniei le multumesc romanilor

Email Imprimare

Romanii stiu sa aprecieze adevaratele valori, atat pe cele autohtone, cat si pe cele internationale. O dovada in plus in acest sens este ca mai multe personalitati spaniole au tinut sa isi arate recunostinta fata de poporul roman prin emotionante scrisori oficiale adresate Romaniei, organizatorilor si juriului Galei Internationale a Celebritatilor-Spania 2010. Indragitul artist Julio Iglesias marturiseste in scrisoarea sa ca se simte onorat si profund recunoscator pentru Trofeul Celebritatii, pe care urmeaza sa il primeasca din partea Romaniei.

Primele amintiri ale lui Julio Iglesias legate de Romania si, implicit, prietenia si dragostea care il leaga de romani, dateaza din anul 1969, cand realizatorul Valeriu Lazarov, unul dintre bunii prieteni ai artistului, l-a invitat sa participe la Festivalul Cerbul de Aur, de la Brasov. De-a lungul carierei sale, Julio Iglesias a colaborat in nenumarate randuri cu Valeriu Lazarov, pe care il considera un geniu al televiziunii si un foarte bun prieten. De fiecare data cand s-a intors in Romania, in 1999, 2007 si 2008, Julio Iglesias a fost inconjurat de afectiunea sincera a oamenilor, simtindu-se ca acasa. Dupa cum se arata in scrisoarea adresata de Julio Igesias catre Octavian Bellu, Cristian Topescu si Mihaela Serban, Gala Internationala a Celebritatilor 2010 reprezinta, pentru marele cantaret, ocazia de a le multumi din inima romanilor.

Fernando Savater dedica premiul lui Emil Cioran
Aceleasi cuvinte de multumire la adresa Romaniei le exprima si o alta personalitate spaniola, Fernando Savater, cel mai cunoscut filosof contemporan spaniol, care dedica Trofeul Celebritatii lui Emil Cioran, in apropierea comemorarii centenarului sau. Fernando Savater marturiseste ca adevaratul premiu si stimulul decisiv pentru dezvoltarea sa intelectuala a fost intalnirea cu opera marelui filosof roman si apoi cu Cioran personal, de care l-a legat o prietenie ce a durat mai bine de 20 de ani. Prin intermediul traducerilor operelor lui Cioran, realizate de filosoful spaniol, Emil Cioran a fost un maestru pentru milioane de persoane care vorbesc limba spaniola.

Pentru Alteta Sa Don Leandro Alfonso de Bórbon Ruiz, Trofeul Celebritatii este o distinctie speciala
Invitatul de onoare al Galei Internationale a Celebritatilor-Spania 2010 este Alteta Sa Don Leandro Alfonso de Bórbon Ruiz, unchiul Regelui Juan Carlos al II-lea al Spaniei. Alteta Sa marturiseste ca distinctia pe care o va primi din partea Romaniei este cu totul speciala, datorita relatiei exceptionale pe care o are cu grupul de artisti romani de la Madrid, mai ales ca trofeul ii este decernat la scurt timp dupa ce artistul Romeo Niram a oferit un tablou nepotului Altetei Sale, Printul Felipe de Asturias.
Gala Internationala a Celebritatilor-Spania 2010 se va desfasura la Universitatea Complutense din Madrid, pe data de 3 decembrie. Evenimentul este organizat de TVR International si Universitatea Complutense din Madrid, cu sprijinul Departamentului Romanilor de Pretutindeni-Guvernul Romaniei. Printre cei care vor primi Trofeul Celebritatii se numara cel mai bun portar din lume, Iker Casillas, Gheorghe Hagi, Gheorghe Craioveanu, Nicu Covaci, Costel Busuioc, artistul plastic Romeo Niram, scriitorul Fabianni Belemuski, artistul plastic Bogdan Ater, ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor si consulul Romaniei la Madrid, Petre Constantin. Un premiu special, post-mortem, va fi acordat lui Valeriu Lazarov.





Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.