Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Sa nu uitam sa iubim... garoafele

Sa nu uitam sa iubim... garoafele

Email Imprimare

Flowers Garden si Lente&cafea (Str. General Praporgescu, nr. 31) va invita duminica, 13 februarie, intre orele 10.00-12.00 si 13.00-15.00, la atelierul de design floral cu numarul 17. De aceasta data, este randul garoafelor, colorate in nuante superbe, puternice, dar cu o textura catifelata, sa se lase (re)descoperite in mainile dumneavoastra la atelierul Flowers Garden!
Culori pretioase, petale bogate si o viata mult mai lunga in comparatie cu alte flori. Acestea sunt doar cateva argumente pentru a invata sa apreciem garoafele la adevarata lor valoare. Va invitam sa aflati secretele acestor flori minunate in compania designerului florist Stefan Ditu, care, ca la fiecare intalnire, va va indruma pasii in realizarea unor buchete si aranjamente cu totul deosebite.
In intreaga lume exista astazi peste trei sute de specii de garoafa si alte cateva sute de varietati. Numai in Olanda se produc, anual, aproape doua sute de milioane de fire de garoafa. In spatiul romanesc, garoafele au inspirat artisti precum pictorul Stefan Luchian sau poeta Claudia Millian-Minulescu.
Asemenea tuturor florilor, si garoafa are o puternica incarcatura simbolica. Originara din Asia Mica, garoafa a fost botezata pornind de la doua cuvinte grecesti: dios, zeu si anthos, floare, ceea ce s-ar traduce ca floarea zeilor. Romanii considerau garoafa floarea lui Jupiter. In traditia catolica, garoafa este simbol al mantuirii si al Patimilor Mantuitorului Hristos. Asa se face ca in Franta anului 1793, condamnatii la ghilotina urcau pe esafod purtand la piept o garoafa rosie, in amintirea Patimilor Mantuitorului. Cu ocazia bicentenarului executiei regelui Ludovic al XVI-lea, Piata Concorde din Paris a fost imbracata in garoafe albe, culoarea alb fiind simbolul monarhiei franceze.
In limbajul florilor, garoafa este simbolul iubirii, fiind asociata si cu admiratia sau curajul. Un exemplu in acest sens sunt picturile Evului Mediu, in care garoafa este simbol al iubirii cavaleresti. Sentimentul de iubire se nuanteaza si el in functie de culoarea florii: iubire fidela daca garoafa este alba, iubire impartasita pentru garoafele rosii. Insa garoafa care poarta, de departe, incarcatura simbolica cea mai profunda, este garoafa roz. Potrivit unei legende crestine, garoafele ar fi aparut pe pamant atunci cand Iisus Hristos parcurgea Drumul Crucii. Se spune ca fire de garoafa ar fi rasarit acolo unde cadeau lacrimile Fecioarei Maria, care plangea pentru suferintele Fiului ei. Astfel, garoafa roz a devenit simbolul iubirii materne neconditionate, fiind aleasa, in 1907, emblema a Zilei Mamelor in Canada si in Statele Unite ale Americii (sarbatoarea are loc in a doua duminica din luna mai).
Purtarea florilor la butoniera a fost, dintotdeauna, asociata rafinamentului si distinctiei. Ne putem gandi la binecunoscutul scriitor irlandez Oscar Wilde, autor al romanului fantastico-filosofic Portretul lui Dorian Gray, despre care se spune ca nu iesea niciodata din casa fara faimoasa sa garoafa verde, simbol al legaturii indisolubile dintre literatura si frumusete...(Foto: Stock. XCHNG)

Cost atelier: 100 lei (include consumatie, flori si materiale, iar aranjamentul se va lua acasa la final).
Limita maxima de persoane admise: 12 persoane/grupa.
Pentru inscrieri si detalii despre eveniment puteti suna la urmatoarele numere de telefon 0740.893.712 si 0723.270.430 sau puteti scrie la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.