Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Let’s Do It, Romania!

Let’s Do It, Romania!

Email Imprimare

Incepand de anul trecut, voluntarii Let’s Do It, Romania! ne demonstreaza ca nu e de-ajuns sa stai pe margine si doar sa critici lucrurile care te enerveaza si lipsa de initiativa a celor din jur. Cu atat mai mult cand vine vorba de curatenie si cand in joc este sanatatea noastra si a copiilor nostri.

Demult nu s-au mai mobilizat romanii pentru o cauza comuna... Si totusi, anul trecut, pe 25 septembrie, peste 200.000 de romani au participat la ceea ce s-ar putea numi ziua curateniei nationale. La urma urmei, de ce n-am avea si o zi a curateniei nationale, care chiar se dovedeste, pe zi ce trece, tot mai necesara? Ce i-a determinat pe acesti romani sa ia atitudine? Tocmai valul de lucruri negative care ne iau cu asalt zi de zi, din toate partile, in care ei au vazut o provocare. Si convingerea ca puterea exemplului personal nu este doar o idee abstracta, ci ca si functioneaza.
Let’s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare sociala desfasurat vreodata la noi, care isi propune un obiectiv pe cat de nobil, pe atat de greu de atins: curatarea intregii tari de deseurile din afara oraselor intr-o singura zi. Insa voluntarii care au raspuns apelului Let’s Do It, Romania! au aratat ca se poate.
Sigur ca se poate, asa cum s-a putut si in alte tari din lume, pentru ca actiunea din tara noastra nu este decat una dintre zecile, daca nu sutele de actiuni la nivel global, inscrise sub deviza Let’s Do It, World!, in care sunt implicati peste 1.350.000 de voluntari. De altfel, sursa de inspiratie pentru voluntarii romani a fost un filmulet de prezentare a zilei de curatenie nationala din Estonia. De la intrebarea timida Oare s-ar putea face asa ceva si la noi? s-a trecut rapid la fapte si roadele nu au intarziat sa apara.
Cu viziune, misiune si obiective clare, dublate de o identitate si un slogan simple si usor de recunoscut, Let’s Do It, Romania! si-a format deja o retea nationala de 3.000 de coordonatori voluntari, pentru care pasiunea si dedicarea sunt cuvintele cheie. Cifrele vorbesc de la sine: in 2010, cei peste 200.000 participanti la curatenie, provenind din 41 de judete, au strans nici mai mult nici mai putin de 550.000 de saci de deseuri. Voluntarilor li s-au alaturat deja 5 autoritati centrale si peste 2.000 de autoritati locale, precum si 350 de companii si 255 de ONG-uri. Echipei de voluntari Let’s Do It, Romania! i se datoreaza si realizarea primei harti a deseurilor din tara. Si, mai in gluma, mai in serios, trebuie sa fim constienti de un lucru: cu cat vom fi mai multi cei care vom spune Let’s Do It, Romania!, cu atat vom diminua suprafata acestei harti si vom evita, astfel, sa ajungem sa traim ziua in care harta deseurilor va inlocui, in manualele de geografie ale copiilor nostri, harta fizica a Romaniei...
Initiativa Let’s Do It, Romania! a fost rasplatita cu numeroase distinctii, printre care doua Premii I la Gala Societatii Civile, Golden PR Award for Excellence la Gala Romanian PR Awards si Premiul special pentru intreaga campanie in cadrul Galei FinMedia – Romanian Green Business Gala.
Insa, de departe, cea mai mare rasplata pentru Let’s Do It, Romania! ar fi ca, anul acesta, pe 24 septembrie, sa raspundem in numar si mai mare apelului pentru o Romanie mai curata. Le-am aratat deja tuturor ca se poate si, mai ales, ne-am demonstrat noua insine ca, impreuna, putem schimba ceva! Este doar o chestiune de vointa!

Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.