Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Interferente artistice. Muzica si plastica romaneasca, la MNAR

Interferente artistice. Muzica si plastica romaneasca, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita in perioada 31 august - 2 octombrie 2011 sa vizitati expozitia Interferente artistice. Muzica si plastica romaneasca, organizata cu ocazia celei de-a XX-a editii a Festivalului si Concursului International "George Enescu". Expozitia este deschisa in foaierul si Rotonda Salii Auditorium, care va gazdui o parte din concertele din cadrul Festivalului. Expozitia cuprinde 47 de lucrari de pictura si grafica din patrimoniul MNAR inspirate tematic sau compozitional de muzica, ce isi propun sa ilustreze raportul si influentele reciproce dintre muzica si artele plastice. Printre autori se numara Arthur Verona, Theodor Pallady, Iosif Iser, Ion Theodorescu-Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Marcel Iancu, Alexandru Ciucurencu sau Corneliu Baba.

Alaturi de naturi statice cu instrumente si note muzicale, din expozitie nu lipsesc portrete ale unor muzicieni celebri, precum portretul lui George Enescu de George Tomaziu, portretul lui Yehudi Menuhin de Cik Damadian, portretul Cellei Delavrancea in concert de Theodor Pallady sau portretul lui Mihail Jora de Jean Al. Steriadi. Veti descoperi "muzicalitatea" lucrarilor expuse si felul in care notiuni specifice retoricii muzicale precum armonie, disonanta, sonoritate, acorduri, tempo si ritm pot fi sugerate de artistii plastici in compozitiile lor prin utilizarea rafinata a raportului linie-culoare si a materiei picturale.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.