Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Zilele Muzeului Taranului

Zilele Muzeului Taranului

Email Imprimare

Reper al sarbatorilor mari in lumea taraneasca – fara cruce tot omul e pierdut –, Inaltarea Sfintei Cruci recupereaza fragmentar spatiul sacru si ne aduce aminte de puterea crucii. Muzeul National al Taranului Roman, inainte si dupa Ziua Crucii (14 septembrie), din 9 pana pe 18 septembrie, va organiza Zilele Muzeului Taranului, cu expozitii, Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, ateliere, oale, vase si ulcele, muzici vechi si muzici noi. Mesteri iconari si cruceri vor fi prezenti in zilele de 9, 10 si 11 septembrie, orele 10.00-18.00, in curtea muzeului, cu icoane, izvoade, pristolnice, pecetare, miniaturi, ingeri tesuti, troite si cruci, dar, mai ales, cu povestile despre mestesugul si atelierele lor. Anul acesta, se redeschide seria Portrete/ateliere, inceputa de MTR in 2003. Corina Petculescu, iconar, si Paul Balaci, crucer din satul Salcia, vor pune in discutie, prin atelierele lor mobile, istoria unor mestesuguri reconstituite si recontextualizate, ce tin de o buna raportare la spatiul sacru.

Din 14 septembrie pana pe 21 octombrie, la Sala Foaier, va avea loc expozitia Oale si ulcele.
Din 17 septembrie pana pe 5 februarie 2012, la Sala Oaspeti, expozitia Pe aripile timpului, realizata in colaborare cu Muzeul de Etnografie din Geneva si cu Ambasada Confederatiei Elvetiene in Romania.
Duminica, 18 septembrie, la sfarsitul evenimentului Zilele Muzeului Taranului, toti vor iesi la iarba verde la Heresti de Giurgiu, la Casa de Piatra Udriste si Cazan Nasturel Herescu.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.