Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Programe de educatie creativa pentru familii cu copii mici, la MTR

Programe de educatie creativa pentru familii cu copii mici, la MTR

Email Imprimare

Asociatia De dragul artei continua seria de programe de educatie creativa pentru familii cu copii mici la Muzeul National al Taranului Roman. In luna octombrie, tema este Unde-o fi Mos Mogos si se adreseaza, diferentiat, familiilor cu copii intre 2 si 6 ani, desfasurandu-se in Sala Casei Mogos si La nuiele, spatiul de atelier al Librariei Carturesti.

Specialisti in educatie muzeala si actori cu experienta in educatia timpurie au conceput un program sub semnul creativitatii, interactiunii si a povestii ca sursa de cunoastere. Astfel, in Sala Casei Mogos a Muzeul Taranului Roman, copiii il vor cauta pe proprietarul si creatorul casei, vor sta de vorba cu „fiica†acestuia (Nicoleta Rusu, o talentata actrita a Teatrului Ion Creanga) care va povesti despre mesterul in lemn, Antonie Mogos, si despre lemnul ca sursa de sunet, culoare si materialitate. In atelier, copiii ajutati de parinti vor construi casute pentru animalute si cuiburi pentru pasari din materiale naturale: lut, crengute, nisip, pietris.
Programele se desfasoara in luna octombrie dupa urmatorul orar:
•    Sambetele din 8, 15 si 22 octombrie, orele 10.30 – 11.30 - programe pentru familii cu copii de 2-3 ani;
•    Duminicile din 9, 16 si 23 octombrie, orele 10.30 – 11.30 - programe pentru familii cu copii de 3-4 ani;
•    Sambata, 29 si duminica, 30 octombrie, orele 10.30 – 11.30 - programe pentru familii cu copii de 4-6 ani.
Programarile sunt absolut necesare si se fac la emailul: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Taxele de participare la program sunt urmatoarele: 40 lei/familie formata din doi membri, 50 lei/familie formata din trei membri, 60 lei/ familie formata din patru membri etc.
Programele de educatie creativa lansate de asociatia De dragul artei au aparut din necesitatea de a insufleti obiectele de muzeu sau cele de arta si de a le tranforma in sursa de creativitate pentru copii si tineri. Asociatia isi propune sa fie o sursa de inspiratie pentru educatia din Romania, sa propuna cele mai adaptate, imaginative si moderne programe de educatie creativa in muzee sau spatii similare.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.