Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Cine protejeaza zonele protejate?

Cine protejeaza zonele protejate?

Email Imprimare

In perioada 8 – 15 octombrie, la Sala Irina Nicolau a Muzeului National al Taranului Roman va avea loc expozitia Cine protejeaza zonele protejate? Vernisajul va avea loc sambata, 8 octombrie 2011, ora 16:00. Expozitia cuprinde fotografii, documente, bannere, schite de arhitectura care explica termenul de "zona construita protejata" si utilitatea sa din punct de vedere cultural, ambiental, economic si social.

Consfintite prin lege, ignorate de autoritati, necunoscute de locuitori, zonele istorice ale Bucurestiului sunt pe cale de disparitie. Fara aceste spatii incarcate de memorie, Bucurestiul isi pierde identitatea. Zonele protejate acopera doar 14% din teritoriul Bucurestiului, dar in interiorul lor este concentrat un numar impresionant de ansambluri si monumente istorice, de cartiere rezidentiale si strazi comerciale valoroase din punct de vedere urbanistic si ambiental, de gradini si parcuri, marturii ale orasului-gradina de odinioara.
Organizatorii ii invita pe bucuresteni sa exploreze cateva dintre aceste zone protejate, sa se familiarizeze cu problematica lor si sa participe la identificarea solutiilor care fac posibila conservarea si punerea lor in valoare. Expozitia este o pledoarie pentru regenerarea zonelor construite protejate si transformarea Bucurestiului istoric in motor de dezvoltare urbana.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.