Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Universitatea copiilor, proiectul prin care copiii invata ca de mic poti fi mare

Universitatea copiilor, proiectul prin care copiii invata ca de mic poti fi mare

Email Imprimare

Construit si implementat de Asociatia Universitatea Copiilor, intr-un orizont de parteneriate multiple, cu Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Asociatia Mesagerii Sanatatii, Uniunea Nationala a Creatorilor De Emisiuni Radiofonice, dar si cu alte institutii, proiectul Universitatea Copiilor consta in organizarea de ateliere stiintifice chiar in spatiul universitar, pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, oferindu-le astfel acces la cercetarea stiintifica si posibilitatea de a aplica aceste cunostinte in viata de zi cu zi, stimulandu-le interesul pentru cunoastere si pentru construirea unui drum profesional propriu, conectat la cerintele reale, conform inclinatiilor si afinitatilor personale.

Proiectul Universitatea Copiilor este o premiera in Romania. Pe plan european, dar si in alte zone din lume, proiectul Universitatea Copiilor a trezit un ecou deosebit, in primul rand printre copii, dar si la nivelul familiilor, iar cadrele universitare au raspuns cu multa solicitudine, entuziasm si creativitate. Universitatea Copiilor asigura intalniri ale micilor studenti cu profesorii, in spatiul universitar, pe un parcurs care cuprinde formule atractive si inedite.
Membru fondator al retelei EUCU.NET (European Children’s Universities Network), Asociatia Universitatea Copiilor isi orienteaza demersurile catre reformarea educatiei, in stransa legatura cu preocuparile existente in spatiul european fata de atragerea noilor generatii in mod responsabil catre cunoastere, cultivarea valorilor in randul tinerilor si copiilor si construirea propriei lor personalitati responsabile, pregatindu-i sa fie un motor al societatii.
Asociatia Universitatea Copiilor isi propune sa ii ajute pe copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani sa descopere lumea stiintei si a cunoasterii, sa se apropie de cercetatorul pasionat, sa afle raspunsuri la intrebari legate de lumea care ne inconjoara prin activitati cat mai practice si interactive, desfasurate in laborator sau in aer liber, prin vizite la muzee si excursii exploratorii sub indrumarea unor specialisti dedicati. Astfel, Asociatia Universitatea Copiilor isi doreste sa contribuie in mod activ la formarea unor generatii cu reale sanse egale, constiente de abilitatile si competentele lor, dezinhibate, responsabile si comunicative. Scopul Asociatiei este sa ii apropie pe copii de toate domeniile stiintei si cercetarii si sa-i sprijine in mod constant in a-si descoperi pasiunea si determinarea pentru cunoastere. Prin actiunile sale, Asociatia vizeaza construirea unei adevarate echipe de viitori cercetatori, pe care sa-i promoveze atat la nivel national, in cadrul unei retele romanesti de Universitati ale Copiilor, pentru ca ei sa fie respectati si sprijiniti de intreaga comunitate, cat si la nivel european, in cadrul retelei EUCU.NET.
In anul 2012, in perioada 23-27 aprilie, la Bucuresti va fi organizata conferinta europeana a  EUCU.NET, We are the future. Scopul acestui eveniment este de a promova mesajul tuturor copiilor care fac parte din comunitatea EUCU.NET cu privire la viitorul Zonei Europene a Invatamantului Superior. In cadrul Conferintei va fi redactata o Declaratie Comuna a Retelei Europene de Universitati ale Copiilor EUCU.NET privind viitorul invatamantului universitar la orizontul 2020 – sistemul Bologna. In vederea evenimentului, Asociatia Universitatea Copiilor cauta voluntari care sa participe la prima conferinta europeana a retelei EUCU.NET. Se cauta persoane fluente in limba engleza, dinamice, responsabile si carora le place sa lucreze cu copiii. Cei interesati pot obtine mai multe informatii la numerele de telefon 0726.323.674 (Manuela Dugulan) sau 0757.346.817 (Georgiana Naghin) sau scriind pe adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.