Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente „Suzana si cei doi batrani”, (re)descoperirea unui tablou

„Suzana si cei doi batrani”, (re)descoperirea unui tablou

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei si Institutul Italian de Cultura Vito „Grasso” va invita joi, 3 noiembrie, orele 18:00, la conferinta "(Re)descoperirea unui tablou": Alessandro Varotari – Suzana si cei doi batrani, sustinuta de Cosmin Ungureanu, istoric de arta in cadrul Departamentului de Arta Europeana a MNAR. Conferinta va avea loc la sediul Institutului Italian din Bucuresti (Aleea Alexandru nr. 41), iar intrarea este libera.

Prilejul conferintei este recenta restaurare a tabloului Suzana si cei doi batrani de Alessandro Varotari (1588 – 1649), expus in Galeria de Arta Europeana a Muzeului National de Arta al Romaniei, ocazie cu care lucrarea a reintrat in atentia specialistilor, cercetarea asupra operei beneficiind de informatii suplimentare revelate de restaurare.
Conferinta este structurata in doua parti: prezentarea etapelor si interventiilor de-a lungul procesului de restaurare va fi urmata de o analiza a imaginii din punct de vedere iconografic si stilistic, incercand o lamurire asupra optiunii lui Alessandro Varotari de a reveni, la aproape un secol distanta, la maniera de tinerete a celui mai elogiat pictor venetian – Tiziano Vecellio.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.