Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta academica internationala Kazahstan - 20 de ani de independenta. Pace si constructie

Conferinta academica internationala Kazahstan - 20 de ani de independenta. Pace si constructie

Email Imprimare

Astazi, 15 noiembrie, Misiunea Diplomatica a Republicii Kazakhstan in Romania, in parteneriat cu Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, a organizat la Academia de Studii Economice din Bucuresti Conferinta academica internationala Kazahstan - 20 de ani de independenta. Pace si constructie, prilejuita de implinirea a doua decenii de cand statul Kazahstan si-a castigat independenta.

Cuvantul de deschidere al Excelentei Sale Yerzhan Kazykhanov, Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului, a fost prezentat publicului de Kairat Aman, Seful Misiunii Diplomatice a Republicii Kazahstan in Romania. Lucrarile conferintei au fost deschise de prof. dr. Anton Caragea, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica. Dupa cum a afirmat si prof. dr. Anton Caragea in cuvantarea de deschidere, Kazahstanul ofera, in contextul actual al crizei economice, un model de dezvoltare. In anii cei mai grei ai crizei, economia kazaha si-a continuat trendul ascendent, ajungand la un varf de competitivitate in regiunea Asiei Centrale. In doar 20 de ani de la momentul in care a pornit pe drumul independentei (in 1991), Kazahstanul si-a diversificat reteaua de parteneri, devenind un important jucator pe piata energetica. Cifrele vorbesc de la sine: in ultimele doua decenii, investitiile in economia kazaha au depasit 120 de miliarde de dolari, in timp ce rezervele valutare ale tarii au trecut de pragul de 60 de miliarde de dolari. Intre 2010 si 2014, Kazahstanul desfasoara asa-numitul Program pentru Dezvoltare Industriala Accelerata si Inovatie, prin care, pana la sfarsitul anului 2011 vor fi create peste 24.000 de noi locuri de munca in 152 de intreprinderi noi. Statul kazah a inteles ca toate aceste reusite nu ar fi posibile fara investitia in oameni, intr-un sistem universitar performant si in activitati de cercetare desfasurate in parteneriat cu universitatile de top ale lumii. Toti investitorii straini sunt atrasi de incredibilul potential uman al Kazahstanului, cu o rata de alfabetizare de peste 99.6% si cu o rata a scolarizarii universitare de peste 53%.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta Excelentelor Lor, fostii presedinti ai Romaniei Ion Iliescu si Emil Constantinescu, dar si de prezenta domnului Petru Lificiu, Presedinte al Forumului Ecologistilor, Vicepresedinte al Agentiei Nationale de Reglementare a Energiei, si a domnului Ioan Catalin Nechifor, deputat, Vicepresedinte al Grupului parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan. In finalul conferintei, Excelentelor Lor Ion Iliescu si Emil Constantinescu si prof. dr. Viorel Lefter, Vicerector al Academiei de Stiinte Economice, li s-a decernat titlul de membru de onoare al Academiei Diplomatice Europene, de catre prof. dr. Mircea Constantinescu, Directorul Academiei Diplomatice Europene.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.