Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Aniversarea a 160 de ani de la nasterea lui Anghel Saligny la IRCCU Venetia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Aniversarea a 160 de ani de la nasterea lui Anghel Saligny la IRCCU Venetia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Email Imprimare

Miercuri, 3 decembrie 2014, orele 18.30, in Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va avea loc, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si in contextul aniversarii a 160 de ani de la nastere, conferinta dedicata personalitatii lui Anghel Saligny si inaugurarea unei expozitii multimedia cuprinzand imagini si texte care vor reflecta opera marelui inginer si arhitect roman.
Anghel Saligny a fost academician, inginer constructor, ministru si pedagog roman, fiind considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale in proiectarea si constructia podurilor si silozurilor cu structura metalica, respectiv de beton armat. Este, de asemenea, unul dintre intemeietorii ingineriei romanesti.

Conferinta va fi sustinuta de arh. dr. Irina Baldescu (Directia Bunurilor Culturale din Venetia), care va prezenta personalitatea lui Anghel Saligny, si de Catalin Davidescu, care va relata istoria unei serii de fotografii inedite ale constructiei podului de la Cernavoda. Expozitia, realizata de Irina Baldescu, cuprinde planuri si fotografii provenind de la Arhivele Nationale ale Romaniei si este insotita de un catalog publicat la Editura Institutului Cultural Roman, ingrijit de arh. dr. Irina Baldescu.
Irina Baldescu este arhitect, absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti si a bursei "Vasile Parvan" la Accademia di Romania din Roma. In prezent, activeaza la Directia regionala pentru Bunurile Arhitectonice si Peisagistice a Regiunii Veneto.
Catalin Davidescu este inspector DJCCPCN Dolj, expert in pictura romaneasca moderna, in special Tuculescu si avangarda romaneasca. A fost muzeograf la Muzeul National de Arta din Craiova si curator a numeroase expozitii muzeale de arte vizuale.
Evenimentul este organizat de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si beneficiaza de sprijinul financiar al Institutului Cultural Roman. Expozitia va putea fi vizitata pana pe data de 20 decembrie 2014, zilnic, in intervalul orar 16.00 – 19.00. Intrarea este libera.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.