Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Piua, joaca, jocuri, jucarii, la MTR

Piua, joaca, jocuri, jucarii, la MTR

Email Imprimare

Acum sapte ani, cativa copii-mari au spus Piua! intr-un caiet de 48 de file. Lumea copilariei devenea declaratia de avere a unei varste care nu se mai intoarce, o insiruire de intamplari, povesti, de liste sau documente scrise, folositoare etnologilor si nu numai. Piua! spuneau ei atunci – un strigat-semnal care opreste pentru cateva momente binecunoscutul joc Leapsa. Adultii trebuie sa si-l aminteasca fara a-si scormoni prea mult copilariile. Unii dintre noi l-au folosit in multe alte jocuri ca pe un time out autohton. O pauza de respiratie. In cazul nostru, Piua! este si o pauza de re-memorare printre alergaturile cotidiene.
Astazi, acea carte cu amintiri se transforma intr-o lume cu imagini, populata de jocuri si jucarii, incercand sa le recreeze vizitatorilor Muzeului National al Taranului Roman starea si pofta de joaca. Copiii mari si mici pot sa joace pe bune sotronul, elasticul, tintar, ics si zero, spanzuratoarea, Piticot, coarda, sah, fotbal cu nasturi, Tara, tara, vrem ostasi! si multe altele, insotite de jucaria preferata si jucaria nascocita, prima colectie si supereroii favoriti.
Vernisaj: 5 decembrie 2014, ora 18, Sala Irina Nicolau
Curatori: Lila Passima si Cosmin Manolache
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana pe 18 ianuarie 2015, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18.
Intrarea este libera. Revista noastra, Dacic Cool, se numara printre partenerii media ai acestui eveniment.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.