Miercuri, 27 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Muzeul Taranului Roman – 25 de ani

Muzeul Taranului Roman – 25 de ani

Email Imprimare

Joi, 5 februarie 2015, Muzeul Taranului Roman implineste 25 de ani de la (re)fondarea sa. In 1990, Ministrul Culturii, Andrei Plesu il numea la conducerea Muzeului de la Sosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, impreuna cu echipa sa, va reaseza colectia instrainata in anii comunismului si va face sa renasca un muzeu centenar (Irina Nicolau). In anul 1996, a venit si marea recunoastere internationala: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Pana in prezent, Muzeul Taranului Roman este singurul din Romania care detine aceasta distinctie in patrimoniul sau.
Prin expozitiile temporare si colectiile sale vechi, dar si recente, prin targurile sale deja traditionale si promovarea „produselor taranului roman”, prin activitatile sale cu copiii, prin diversitatea actiunilor sale culturale (lansari de carte si dezbateri, concerte si filme, colocvii si seri culturale etc.), Muzeul National al Taranului Roman incearca sa se pastreze permanent in actualitate.
"Am pus in centrul muzeului nostru "icoana" taranului si in titlul sau cuvantul taran. Sunt dominat de credinta puternica in valorile artei taranesti, in valabilitatea ei si de respectul pentru acesti oameni care n-au stiut sa se apere" (Horia Bernea, Cateva ganduri despre muzeu...)
In zi aniversara, intre orele 10 si 18, intrarea este libera.
In zilele de 5, 6 si 7 februarie, puteti beneficia de ghidaje gratuite la orele 11 si 15.
Programari pentru ghidaje se pot face pana vineri, 6 februarie, intre orele 10 si 17, la numarul de telefon 021.303.43.78.
Muzeul se va sarbatori pe tot parcursul anului cu expozitii, concerte, targuri cu mesteri si ateliere de creativitate pentru copii. Mai multe detalii gasiti accesand  www.muzeultaranuluiroman.ro sau www.facebook.com/MuzeulTaranului.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.