Miercuri, 27 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Traseul iubirii, la Muzeul National de Arta al Romaniei

Traseul iubirii, la Muzeul National de Arta al Romaniei

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa parcurgeti un traseu al iubirii in expozitiile Ars Amandi. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI-XIX si Modele de comportament in secolul al XVIII-lea, in perioada 14 februarie - 8 martie 2015. Intitulat Dor de sageti. Semnat: Cupidon!, traseul functioneaza ca o harta, provocandu-va sa descoperiti detalii incitante din lucrarile special alese din aceste doua expozitii.
De la o epoca la alta, oamenii au trait iubirea in diferite moduri. Din Renastere pana in Epoca Luminilor, moravurile si morala, libertatea sau, dupa caz, libertinajul sunt cuvinte cheie in jocul social. Acest traseu al iubirii va invita, asadar, sa priviti prin gaura cheii diversele intruchipari si roluri pe care Venus si Amor si le asuma de-a lungul timpului.

Traseul Dor de sageti. Semnat: Cupidon! este disponibil in format tiparit la casele de bilete ale muzeului (parterul Galeriei Nationale si intrarea din Stirbei Voda 1-3). Completandu-l, puteti intra in posesia unuia dintre cele 10 cataloage oferite de MNAR prin tragere la sorti, dupa data de 8 martie.
Pe 14 februarie 2015, cu ocazia Zilei Sfantului Valentin publicul va avea intrare libera in expozitiile Ars Amandi. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI-XIX si Modele de comportament in secolul al XVIII-lea, iar in perioada 15 februarie - 8 martie 2015, acestea vor putea fi vizitate impreuna pe baza unui bilet combinat in valoare de 15 lei.
Expozitia Ars Amandi. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI-XIX (deschisa pana pe 29 martie) cuprinde o selectie de saptezeci si trei de lucrari (pictura, desen si gravura) din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, al Muzeului National Brukenthal din Sibiu si al Bibliotecii Academiei Romane - Cabinetul de Stampe. Structurata in patru sectiuni, expozitia este un periplu cu tema iubirii in arta europeana. Printre lucrarile vedeta se numara tablouri pictate de Giovan Francesco Maineri, Abraham van der Schoor sau Marco Liberi, versiuni de atelier sau copii dupa Jan Gossaert, Jacopo Palma cel Batran sau Bartolomeo Schedoni, dar si lucrari de grafica precum cele realizate de Marcantonio Raimondi, Hendrik Goltzius, Aegidius Sadeler sau Albrecht Dürer.
Expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea (deshisa pana pe 19 aprilie) cuprinde o suta cinzeci si sapte de lucrari din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, expuse pentru prima data si valorificate dintr-o perspectiva interdisciplinara, definitorie pentru perioada Iluminismului. In afara mesajului educational, adesea moralizator, lucrarile prezentate in expunere se disting si prin calitatea executiei, fiind reprezentative pentru epoca de inflorire a stampei, o perioada de maxim rafinament al tehnicii. Gravurile reflecta un interes crescut pentru arta si reproduc, in mare parte, picturi celebre ale unor mari artisti ai vremii, precum: Jean-Honoré Fragonard, François Boucher, Jean-Baptiste Le Prince, Jean-Baptiste Huet si William Hogarth.  


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.