Marti, 12 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Un ceas pentru arta in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea

Un ceas pentru arta in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa participati joi, 19 februarie, orele 16.30, la o vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea, deschisa in corpul Stirbei al MNAR. Prezentarea este sustinuta de Malina Contu, curatorul expozitiei si specialist in cadrul Biroului de Arta Europeana si Arte Decorative al MNAR.
Se plateste doar biletul de intrare in expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face doar pe baza de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea cuprinde o suta cinzeci si sapte de lucrari din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, expuse pentru prima data si valorificate dintr-o perspectiva interdisciplinara, definitorie pentru perioada Iluminismului. Majoritatea gravuri, lucrarile sunt relevante pentru normele de conduita in spatiul public si domestic al secolului al XVIII-lea si, intr-o anumita masura, pentru contextul educational actual.
Aparitia si dezvoltarea spatiului public in Epoca Luminilor a generat o preocupare crescanda a moralistilor pentru modelele de comportament. Aceste idei au constituit dupa Revolutia franceza din anul 1789 baza sistemului de educatie francez, devenit un model pentru majoritatea programelor de invatamant.
In afara mesajului educational, adesea moralizator, lucrarile prezentate in expunere se disting si prin calitatea executiei, fiind reprezentative pentru epoca de inflorire a stampei, o perioada de maxim rafinament al tehnicii. Gravurile reflecta un interes crescut pentru arta si reproduc, in mare parte, picturi celebre ale unor mari artisti ai vremii, precum: Jean-Honoré Fragonard, François Boucher, Jean-Baptiste Le Prince, Jean-Baptiste Huet si William Hogarth.
Expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea poate fi vizitata pana pe 19 aprilie 2015.
Tarif: 10 lei (pret intreg)/pensionari: 5 lei/elevi si studenti: 2,5 lei/prescolarii au acces gratuit
Inscrieri la: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 021.314.81.19

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.