Miercuri, 20 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conferinta Venus tolanita. De la Giorgione la Manet

Conferinta Venus tolanita. De la Giorgione la Manet

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa participati sambata, 21 februarie 2015, ora 11.00, la conferinta Venus tolanita. De la Giorgione la Manet, prilejuita de expozitia Ars Amandi. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI–XIX. Conferinta este sustinuta de Cosmin Ungureanu, curatorul expozitiei si specialist in cadrul Biroului de Arta Europeana si Arte Decorative al MNAR.
Intalnirea are loc in sala de proiectii din corpul central al muzeului (intrarea A2). Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 021.314.81.19.

Conferinta Venus tolanita. De la Giorgione la Manet trateaza un subiect frecvent abordat in arta europeana, incepand din ultimele decenii ale secolului al XV-lea si pana in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Prezentarea puncteaza cateva lucrari celebre precum Venus dormind (Giorgione, 1510), Venus din Urbino (Titian, 1538) sau Olympia (Edouard Manet, 1864) si abordeaza o tema recontextualizata si complicata cu varii interpretari si aluzii. Venus tolanita este la origine o imagine literara, invocata in imnurile matrimoniale ale Antichitatii tarzii si preluata ca atare in cultura Renasterii italiene. Aceasta tema genereaza o nesfarsita serie de nuduri senzuale, infatisate fie cu un aer absent, fie adancite in somn fie, dimpotriva, privind insistent sau insinuant catre spectator.
Expozitia Ars Amandi. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI–XIX cuprinde o selectie de saptezeci si trei de lucrari (pictura, desen si gravura) din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, al Muzeului National Brukenthal din Sibiu si al Bibliotecii Academiei Romane - Cabinetul de Stampe. Cu acest prilej sunt prezentate opere de arta putin sau deloc cunoscute - multe in premiera absoluta, dupa ce au fost recent restaurate.
Structurata in patru sectiuni: Mitologia iubiriiAmorul in lumea literelor, Iubirea (de)sacralizata si Alegorii si simboluri, expozitia Ars Amandi. Tema iubirii in arta europeana a secolelor XVI–XIX poate fi vizitata pana la data de 29 martie 2015 la parterul Galeriei Nationale.
Tarif: 10 lei (nu include vizitarea expozitiei)
Inscrieri la: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 021.314.81.19

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.