Sambata, 19 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Evenimente in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea

Evenimente in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei invita tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani sa participe sambata, 28 februarie, de la ora 11.00, la o intalnire interactiva in expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea, deschisa in corpul Stirbei al MNAR. Intalnirea este moderata de Malina Contu, curatorul expozitiei si specialist in cadrul Biroului de Arta Europeana si Arte Decorative al MNAR.
Participarea se face doar pe baza de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , in limita locurilor disponibile. Se plateste biletul de acces in expozitie.
Fara a avea cunostinte de psihanaliza sau inteligenta emotionala, domenii care au readus recent in discutie rolul important al formarii unor deprinderi inca de la nastere, Jean-Jacques Rousseau afirma in secolul al XVIII-lea ca educatia copilului incepe odata cu nasterea pentru a conduce la o buna dezvoltare ulterioara a acestuia si la o buna integrare sociala. Pornind de la cele patru sectiuni ale expozitiei (relatia mama-copil, capacitatea de integrare sociala, relationarea cu propriile sentimente si cunoasterea de sine prin modelele culturale) se va discuta despre importanta alegerilor pe care le facem in adolescenta si repercusiunile lor de mai tarziu.

Tot sambata, 28 februarie, de la ora 13.30, curatorul expozitiei Modele de comportament in secolul al XVIII-lea va sustine si o vizita cu ghidaj gratuit.
Participarea se face doar pe baza de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Se plateste doar biletul de acces in expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita. 
Expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea poate fi vizitata pana pe 19 aprilie 2015 si cuprinde o suta cinzeci si sapte de lucrari din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei, expuse pentru prima data si valorificate dintr-o perspectiva interdisciplinara, definitorie pentru perioada Iluminismului. Majoritatea gravuri, lucrarile sunt relevante pentru normele de conduita in spatiul public si domestic al secolului al XVIII-lea si, intr-o anumita masura, pentru contextul educational actual.
Aparitia si dezvoltarea spatiului public in Epoca Luminilor a generat o preocupare crescanda a moralistilor pentru conturarea unor modele de comportament. Aceste idei au constituit dupa Revolutia franceza din anul 1789 baza sistemului de educatie francez, devenit un model pentru majoritatea programelor de invatamant.
In afara mesajului educational, adesea moralizator, lucrarile prezentate in expunere se disting si prin calitatea executiei, fiind reprezentative pentru epoca de inflorire a stampei, o perioada de maxim rafinament al tehnicii. Gravurile reflecta un interes crescut pentru arta si reproduc, in mare parte, picturi celebre ale unor mari artisti ai vremii, precum: Jean-Honoré Fragonard, François Boucher, Jean-Baptiste Le Prince, Jean-Baptiste Huet si William Hogarth.

INTALNIREA INTERACTIVA (tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani)
Expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea
Sambata, 28 februarie, ora 11.00
Tarif: 10 lei (pret intreg)/elevi si studenti: 2,5 lei
Inscrieri la: 021.314.81.19 sau Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

UN CEAS PENTRU ARTA (vizita cu ghidaj gratuit)
Expozitia Modele de comportament in secolul al XVIII-lea
Sambata, 28 februarie, ora 13.30
Tarif: 10 lei (pret intreg)/pensionari: 5 lei/elevi si studenti: 2,5 lei/prescolarii au acces gratuit
Inscrieri la: 021.314.81.19 sau Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.