Miercuri, 20 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Un ceas pentru arta in expozitia Corneliu Baba - Desemnurile unui pictor

Un ceas pentru arta in expozitia Corneliu Baba - Desemnurile unui pictor

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sa participati duminica, 8 martie, ora 12.00, la o vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Corneliu Baba - Desemnurile unui pictor, deschisa la Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei nr. 111).
Se plateste doar biletul de intrare in expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face doar pe baza de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Expozitia Corneliu Baba - Desemnurile unui pictor cuprinde o suta treizeci de lucrari de grafica din colectia sotiei artistului, Constanta Baba, realizate in diferite tehnici (creion, tus, bait, acuarela, tempera si pastel). Expuse in premiera, lucrarile sunt reprezentative pentru creatia unuia dintre cei mai importanti pictori romani moderni. Asta seara am facut doua desemnuri dupa model. Mai multe, multe de tot trebuiesc, mana sa nu se odihneasca niciodata. (Corneliu Baba)
Expozitia este structurata in jurul unor teme recurente in arta lui Corneliu Baba, dintre care se remarca seriile de portrete ale unor personalitati de seama din cultura romaneasca (Mihail Sadoveanu, 1951 si Tudor Arghezi, 1960), ale sotiei sale (Sotia artistului, 1957) si autoportretele artistului (Autoportret, 1984). Complexitatea psihologica a personajelor, care transpare dincolo de marginile desenului, este o dovada a faptului ca autorul a fost un subtil cunoscator al sufletului uman, un maestru al genului. Maniera de realizare a portretelor este asemanatoare tablourilor lui Rembrandt, prin folosirea frecventa a clarobscurului si a compozitiilor somptuoase (Pieta, 1983 si Pieta-studiu pentru Golgota, 1982).
Corneliu Baba (1906-1997) a urmat cursurile Facultatii de Litere si Filosofie din Bucuresti si ale Academiei de Arte Frumoase din Iasi, avandu-l drept profesor pe Nicolae Tonitza. Ulterior, a imbratisat o bogata cariera academica la catedra de pictura din cadrul Institutului de Arte Plastice ,"Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, unde a format multe generatii de artisti.
Aceasta expozitie de grafica vine in completarea Colectiei C. Baba, inclusa in expunerea permanenta a Muzeului Colectiilor de Arta, care cuprinde lucrari de pictura, dar si obiecte personale ale artistului.
Tarif: 10 lei (pret intreg)/pensionari: 5 lei/elevi si studenti: 2,5 lei/prescolarii au acces gratuit
Inscrieri la: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 021.314.81.19

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.