Miercuri, 20 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Virtutile - desen si obiect, expozitie la Muzeul Taranului Roman

Virtutile - desen si obiect, expozitie la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita la expozitia Virtutile - desen si obiect a artistului Ovidiu Simionescu, in cadrul seriei Portret / Atelier, la Sala Irina Nicolau. Vernisajul expozitiei va avea loc in 25 martie 2015, de la orele 18.
Expozitia va fi deschisa in perioada 25 martie - 19 aprilie 2015, de marti pana duminica, orele 10-18, intrarea fiind libera.

Intalnirea cu Ovidiu Simionescu obliga la un dialog al tacerii continute in forta obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discretia si modestia unui initiat adevarat.
Este o plimbare tacuta prin lumea simbolurilor, transformate in semne personale, recapatand identitatea inceputurilor, o stare poetica dublata de o buna cunoastere, aceea in adancimea lucrurilor, starilor.
Daca putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta este si cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulseaza, irump cu o putere discreta dezvaluind in acelasi timp tensiunea luminoasa a semnului. Obiectul devenit insemn iti reveleaza un adevar simplu: transforma materia in prezenta si leaga omul de imaginea si trairea hristica.
Crucile sunt transfigurate si amprentate, precum primul semn al lumii crestine – vehicul pentru mantuire –, pline de o iradiere care umple si pastreaza sensul credintei. Indiferent de marime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit intr-o maniera esentializata la trupul lui Hristos.
Curatorul expozitiei este Lila Passima.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.