Miercuri, 19 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia foto-documentara Dinamica modernizarii orasului portuar Braila, in Noua Galerie IRCCU Venetia

Expozitia foto-documentara Dinamica modernizarii orasului portuar Braila, in Noua Galerie IRCCU Venetia

Email Imprimare

Miercuri, 1 aprilie 2015, incepand cu orele 18.30, in Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va avea loc vernisajul expozitiei foto-documentare Dinamica modernizarii orasului portuar Braila (1830‒1930).
Expozitia temporara va consta in prezentarea de extrase din presa vremii, facsimile ale documentelor oficiale, fotografii de epoca, schite, desene, planuri edilitare si industriale, imprimate color si alb-negru pe panouri din forex, fiind insotite de o descriere relevanta in limba italiana, in masura sa prezinte publicului, in succesiunea lor cronologica, etapele modernizarii orasului si portului Braila, dezvoltarea economica, dinamica sociala, edilitara si culturala a urbei ce a avut un rol important in cadrul procesului general de modernizare a Romaniei.

In cadrul expozitiei va fi subliniata si contributia emigratiei italiene la procesul de modernizare al Brailei, ca si al Romaniei in general, si dezvoltarea progresiva a raporturilor economice bilaterale italo-romane de la Unirea din 1859 si pana in perioada interbelica, in lumina schimburilor comerciale derulate prin portul Braila.

Expozitia, organizata de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia in colaborare cu Muzeul Brailei "Carol I", va fi insotita de un catalog consistent in limba italiana care va fi distribuit publicului vizitator, putand fi vizitata pana in data de 15 aprilie 2015, intre orele 10.00‒13.00 si 16.00‒19.00, in spatiile Noii Galerii a Institutului Roman de la Venetia, Cannaregio 2215 – 30121 Venetia.

Expozitia temporara este realizata in colaborare cu Muzeul Brailei "Carol I" si beneficiaza de sprijinul financiar al Consiliului judetean Braila si al Institutului Cultural Roman.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.