Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 4 ani de recunoastere europeana a calitatii

Magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 4 ani de recunoastere europeana a calitatii

Email Imprimare

Astazi se implinesc 4 ani de cand magiunul de prune Topoloveni a primit certificarea calitatii, autenticitatii, unicitatii si traditionalitatii. In acesti patru ani, a fost promovat intr-un mod sustinut atat in Romania, cat si la nivel international. Si astfel, au fost obtinute doi ani consecutiv cate doua din maximum trei Stele Michelin de la Institutul International de Gust si Calitate din Bruxelles, unde juriul este format din chefi de la cele mai renumite academii culinare din lume. Magiunul de prune Topoloveni a fost apreciat ca avand un gust remarcabil.
Sonimpex Topoloveni este singurul producator din Romania care a primit fonduri pentru promovarea in afara Uniunii Europene, un prim program in valoare de 980.000 euro pentru pietele din Elvetia, Norvegia si Rusia si un al doilea program in valoare de 545.000 euro pentru Orientul Mijlociu si America de Nord. A participat la targuri ale produselor de calitate in Seul, Germania si Muntenegru, la care a reusit sa promoveze Romania si sa deschida drumul pentru ceilalti producatori romani onesti. In Romania, a fost mereu alaturi de producatorii traditionali pentru a-i sustine si incuraja in demersurile de promovare a alimentelor traditionale.

Magiunul de prune Topoloveni este Furnizor al Casei Regale a Romaniei, multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles. De-a lungul timpului, magiunul de prune Topoloveni a obtinut multiple certificari ale calitatii cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL.

In iunie 2013, s-a reusit standardizarea magiunului de prune romanesc, dupa aproape 18 luni de dezbateri cu procesatorii din industria alimentara care doreau sa fie inlocuite prunele proaspete, ca ingredient, cu marcul de prune. Incepand de la data emiterii acestui standard, s-a impus denumirea MAGIUN la nivel international, un pas foarte important pentru industria alimentara romaneasca, deoarece produsul Topoloveni, traditional, nu se mai confunda cu gem/dulceata/marmelada
Un an mai tarziu, in iunie 2014, a fost emis Ordinul nr. 852/623/216/2014 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, continutul si fabricarea magiunului de prune destinat consumului uman. Actul a fost semnat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Din pacate, desi aceste doua acte sunt in vigoare, in Romania a continuat concurenta neloiala.

In 2014, s-au sarbatorit 100 de ani ai retetei magiunului de prune, un prag istoric pentru gastronomia romaneasca. Am aratat ca pastram traditionalitatea si unicitatea retetei din 1914, desi producem dupa standarde moderne. Consider ca, in era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentara in mod transparent si onest fata de consumatori, cu un mare respect pentru sanatate, sustine doamna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

In domeniul calitatii nutritionale deosebite, a fost efectuat un studiu clinic la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu. Concluziile studiului arata ca Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat. Specialistii Institutului au masurat glicemia pacientilor la doua ore si a doua zi dimineata dupa ce au primit magiun de prune Topoloveni, rezultand ca acesta este un produs natural si sanatos care poate fi inclus in dieta pacientilor si care sustine tratamentul farmacologic antidiabetic.

Regretam ca acum, la sarbatorirea celor patru ani de cand am primit certificarea, prin Indicatie Geografica Protejata, exista concurenta neloiala si tentativa de a distruge singurul producator care a demonstrat ca in Romania exista CALITATE la cel mai inalt nivel. Magiunul de prune Topoloveni este in continuare, dupa patru ani, SINGURUL produs alimentar romanesc recunoscut la nivel European, sustine doamna Bibiana Stanciulov.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.