Miercuri, 19 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Magiunul de prune Topoloveni, in misiune economica in Suedia

Magiunul de prune Topoloveni, in misiune economica in Suedia

Email Imprimare

Luna mai a inceput cu evenimente importante pentru prestigiul si notorietatea Sonimpex Topoloveni, producator al magiunului de prune Topoloveni si dulceturilor Topoloveana. Luni, 4 mai, a inceput la Stockholm misiunea economica organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Delegatia a fost intampinata pe aeroport de Excelenta Sa, doamna Raduta Matache, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Suediei. Excelenta Sa s-a bucurat sa revada singurul producator din industria alimentara romaneasca reprezentant al tarii noastre la premiile institutului international Monde Selection, cu trei dulceturi Topoloveana fara zahar adaugat, procesate dupa o reteta proprie, care au primit 3 medalii, de argint si bronz.

Prima etapa a acestei vizitei oficiale s-a desfasurat la Uppsala, la Universitatea de Stiinte Agronomice, unde a avut loc un interesant schimb de experienta cu studentii si cadrele universitare suedeze. Tinerii, pasionati de agricultura traditionala, au apreciat prezenta Sonimpex Topoloveni, singurul producator din Romania recunoscut de UE prin acordarea certificatului de Indicatie Geografica Protejata (IGP). Magiunul de prune Topoloveni a fost prezentat ca exemplu de promovare a unui produs traditional in spatiul intra si extra comunitar. Avantajele IGP- certificarea europeana a calitatii  sunt exprimate si in fonduri cu granturi favorabile producatorilor. In acest sens, Sonimpex Topoloveni a accesat doua programe de promovare pe pietele terte: I love Euroopean Fine Foods, care se desfasoara pe pietele din America de Nord si Orientul Mijlociu, si Eureka: Descoperiti comorile Europei - care vizeaza promovarea produsului pe pietele din Norvegia, Elvetia si Rusia.
In continuarea programului oficial, reprezentantii Sonimpex Topoloveni au purtat discutii cu reprezentanti ai unor lanturi de magazine interesate in achizitionarea de alimente functionale. In Suedia se acorda o importanta deosebita alimentelor naturale, in sensul corect al termenului, produselor ecologice si nutritiei stiintifice.
Prezenta Altetei Sale Regale Radu, Principe al Romaniei, a accentuat importanta produselor traditionale pentru Casele Regale ale Europei. Sonimpex Topoloveni intruneste triada ideala a promovarii si perceptiei calitatii unui produs: Furnizor al Casei Regale a Romaniei, certificare IGP, premiant al institutului Monde Selection. La acestea se adauga alte certificari si recunoasteri ale gustului si calitatii produselor Topoloveni si Topoloveana: premierea cu stele de aur la International Taste and Quality Institute din Bruxelles, cod operator NATO, certificat Kosher, certificat Halal. In domeniul calitatii nutritionale deosebite, prin studiu clinic efectuat la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu, s-a concuzionat ca Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat.
Produsele Sonimpex Topoloveni sunt realizate numai din ingrediente proaspete, romanesti,  100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten. Mai multe detalii despre produsele Topoloveni si Topoloveana gasiti pe www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de Facebook Magiun de prune Topoloveni.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.