Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente O poveste de Sanziene la Muzeul Theodor Pallady

O poveste de Sanziene la Muzeul Theodor Pallady

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei invita tinerii cu varste intre 13 si 19 ani sa descopere O poveste de Sanziene la Muzeul Theodor Pallady, miercuri, 24 iunie 2015, in intervalul orar 18.00-22.00. Acesta este un proiect initiat in cadrul programului de voluntariat Consiliul Adolescentilor (CADO), din care fac parte 16 elevi din mai multe licee din Bucuresti. 
Participarea se face in grupuri de maxim 6 persoane, doar pe baza programarii prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si in limita locurilor disponibile. Intrarea se face din 30 in 30 de minute, ultima fiind la orele 20.30. Durata unei vizite este de 45 de minute. Accesul este gratuit.

Membrii CADO vor intra in rolul Sanzienelor si al Ielelor, ademenindu-i si indrumandu-i pe adolescenti, alaturi de grupul lor de prieteni si colegi, intr-un tur inedit al Muzeului Theodor Pallady. Odata cu lasarea serii se va dezvalui o alta fateta a muzeului, un taram al traditiilor si superstitiilor romanesti.
Vizita este una interactiva in care tinerii nu vor fi simpli spectatori, ci vor rezolva puzzle-uri si vor cauta indicii. Astfel, scopul programului O poveste de Sanziene este sa ofere protagonistilor sansa de a-si crea propria poveste in muzeu, prin intermediul teatrului, al tehnicilor de storytelling si al jocurilor inspirate din vanatorile de comori.
La finalul serii, participantii pot savura un pahar de limonada sau de ceai alaturi de voluntarii muzeului in frumoasa curte a Muzeului Theodor Pallady (Str. Spatarului, nr. 22).

Cunoscut si sub numele de Casa Melik, Muzeul Theodor Pallady adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut, in cadrul careia se evidentiaza cateva remarcabile panze semnate de Theodor Pallady, precum si un fond important de peste 800 de desene si gravuri ale marelui pictor roman. Alaturi de aceste lucrari, colectia include si pictura europeana din secolele XVI-XIX, sculptura antica greco-romana, egipteana, indiana, dar si sculptura renascentista italiana si franceza, textile, piese de mobilier, ceramica orientala si alte obiecte de arta decorativa.
Cladirea in care functioneaza muzeul este una dintre cele mai vechi si frumoase din Bucuresti, datand din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Caracteristica pentru arhitectura civila traditionala romaneasca prin cerdacul de la etaj, inchis cu geamuri, scara interioara din lemn sau acoperisul cu streasina lata, casa poarta numele celui mai important proprietar al ei, Iacob Melik, cel care s-a ocupat de renovarea casei in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, pastrandu-i stilul original.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.