Miercuri, 8 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Sonimpex Topoloveni, la seminarul Comisiei Europene dedicat Indicatiei Geografice Protejate

Sonimpex Topoloveni, la seminarul Comisiei Europene dedicat Indicatiei Geografice Protejate

Email Imprimare

Sonimpex Topoloveni a fost singurul producator roman invitat de Comisia Europeana la evenimentul dedicat produselor cu Indicatie Geografica, organizat la Pavilionul Uniunii Europene de la Centrul Expozitional din Milano, Italia. Sonimpex Topoloveni a participat ca producator al magiunului de prune Topoloveni, singurul produs din Romania care a primit recunoasterea autenticitatii, traditionalitatii si calitatii la nivel European prin certificarea Indicatie Geografica Protejata acordata in  anul 2011.
La evenimentul de la Milano, magiunul de prune Topoloveni a pus Romania pe harta calitatii, in contextul discutiilor despre importanta Indicatiei Geografice a unui produs intr-o lume globalizata. Specialistii Comisiei Europene au apreciat ca scopul acordarii unei Indicatii Geografice pentru un produs are rolul de a dezvolta zona din care provine acesta si nu de a pune bariere liberei circulatii a bunurilor. Prin dezvoltarea rurala a zonei din care provine un produs se evita depopularea si se asigura pastrarea si continuarea traditiilor locului. Acest lucru va duce la crearea unui fenomen din care vor castiga atat producatorii cat si consumatorii.

Invitatii Comisiei Europene au declarat ca acordarea Indicatiei Geografice are rolul de a proteja un produs, care desi apartine unei traditii locale, va fi perceput ca valoros la nivel global, tocmai prin aceasta specificitate si unicitate.
La eveniment au participat inalti oficiali ai Comisie Europene si producatori din peste 40 de tari, atat membre U.E., cat si din afara Uniunii.
Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutului pentru Gust si Calitate Bruxelles, Ambassador of the Romanian traditional taste. De-a lungul timpului, magiunul de prune Topoloveni a obtinut multiple certificari ale calitatii cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. In domeniul calitatii nutritionale deosebite, am efectuat un studiu clinic la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu, ale carui concluzii arata ca magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat.
Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Sonimpex Topoloveni, cu magiunul de prune Topoloveni si gama Topoloveana de produse fara zahar adaugat, din fructe, legume si petale de flori este Furnizor al Casei Regale a Romaniei.
Mai multe informatii despre magiunul de prune Topoloveni si produsele Topoloveana gasiti pe http://www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de Facebook Magiun de prune Topoloveni.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.