Duminica, 1 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Vrednici de un Muzeu National, expozitie la MTR

Vrednici de un Muzeu National, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 17 septembrie 2015, ora 18.00, la Sala Foaier, la vernisajul expozitiei Vrednici de un Muzeu National. In memoriam Alexandru Tzigara–Samurcas. Evenimentul va fi prezentat de Ioana Beldiman, istoric de arta. Vrednici de un Muzeu National este titlul expozitiei comemorative dedicate lui Alexandru Tzigara–Samurcas, creatorul, in 1906, al Muzeului de Arta Nationala, actualul Muzeu National al Taranului Roman.

Expozitia isi propune sa sugereze atmosfera acelui prim muzeu de arta nationala, expunand atat obiecte achizitionate de Tzigara-Samurcas si pastrate in colectiile Muzeului Taranului, cat si obiecte personale, oferite cu generozitate spre expunere de urmasi, obiecte aflat in colectia Maria si Tudor Berza. Nu mai putin pretioase sunt si fotografiile din arhiva de imagine a muzeului, care intregesc demersul, accentuand insusirile exceptionale ale lui Al. Tzigara-Samurcas - om de stiinta, savant si artist, sustinute de un spirit universal si national, deopotriva. Expozitia, deschisa in cadrul evenimentului Zilele Muzeului Taranului, va putea fi vizitata la Sala Foaier pana la 29 noiembrie 2015, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.