Marti, 7 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Patrimoniul, istoria in miscare, la MNAR

Expozitia Patrimoniul, istoria in miscare, la MNAR

Email Imprimare

Pentru a marca Zilele europene ale patrimoniului 2015 (19-20 septembrie), Muzeul National de Arta al Romaniei, Ambasada Frantei si Institutul Francez din Romania, in parteneriat cu Association Nationale des Villes et Pays d’Art et d’Histoire et des Villes a Secteurs Sauvegardes et Proteges - Franta, va invita sa vizitati expozitia Patrimoniul, istoria in miscare. Expozitia va fi prezentata pe gardul de incinta al Muzeului National de Arta al Romaniei, in perioada 18 septembrie – 18 octombrie 2015. Cu aceasta ocazie, Muzeul National de Arta al Romaniei va organiza sambata, 19 septembrie 2015, la ora 16.30 si duminica, 20 septembrie 2015, la ora 11.30, vizite ghidate in limba franceza (20 lei/persoana) in spatiile istorice din corpul central al fostului Palat Regal. Vizitele ghidate in limba romana in aceste spatii se vor desfasura dupa programul obisnuit (bilet 20 lei/persoana, sambata, orele 11.30 si 14.00 si duminica, orele 14.00 si 16.30).

De asemenea, de-a lungul acestor doua zile festive vor putea fi vizitate in regim de gratuitate:
• Muzeul National de Arta al Romaniei
• Muzeul Colectiilor de Arta
• Muzeul Theodor Pallady
• Muzeul K.H. Zambaccian
Cele 30 de imagini din expozitia Patrimoniul, istoria in miscare arata ca patrimoniul istoric, natural sau arhitectural este, mai ales, un loc de viata cotidiana, intr-o continua dinamica a strategiilor pentru dezvoltare durabila, constand in prezervare, respect, restaurare, dar in acelasi timp si transformare si evolutie. Peisajele naturale si urbane, parcurile, strazile, pietele, fatadele, monumentele, operele de arta, traditiile sunt elemente constitutive ale notiunii de patrimoniu, o notiune care devine tot mai cuprinzatoare.
Expozitia a fost prezentata la Senatul francez din Paris, pe gardul de incinta/Jardins du Luxembourg, intre 13 septembrie 2013 si 12 ianuarie 2014, apoi a fost itinerata in mai multe orase din Franta, dar si la Varsovia in aceasta primavara.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.