Vineri, 17 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Romanii si Marele Razboi, expozitie la Cremona

Romanii si Marele Razboi, expozitie la Cremona

Email Imprimare

Joi, 8 octombrie 2015, ora 16.45, la Palazzo Comunale – Salone degli Alabardieri din Cremona va avea loc inaugurarea expozitiei foto-documentare cu titlul I Romeni e la Grande Guerra/Romanii si Marele Razboi. Evenimentul, organizat de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, Istituto per la Storia del Risorgimento Italiano di Cremona e Lodi, Centro Incontri Diplomatici – Cremona, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Arhivele Nationale ale Romaniei si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Primaria orasului Cremona, beneficiaza de patronajul Ambasadei Romaniei in Republica Italiana, al Consulatului General al Romaniei la Milano, al Regiunii Lombardia, al Provinciei Cremona si al Primariei orasului Cremona.

In urma colaborarii dintre Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Muzeul National de Istorie a Romaniei, Arhivele Nationale ale Romaniei si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a rezultat expozitia I Romeni e la Grande Guerra/Romanii si Marele Razboi ce reuneste peste 40 de panouri foto-documentare menite sa prezinte publicului implicarea romanilor si a Romaniei in Primul Razboi Mondial, pe baza documentelor de arhiva, a fotografiilor, ilustratiilor contemporane si a documentelor de presa.
Expozitia beneficiaza de sprijinul financiar al Institutului Cultural Roman si va ramane deschisa publicului pana in data de 25 octombrie a.c., la Palazzo Comunale – Salone degli Alabardieri din Cremona (Piazza del Comune 8, Cremona). Intrarea este libera.
Participarea la vernisajul expozitiei se face pe baza de invitatie, iar confirmarile sunt asteptate la e-mail: or.rci@nats.iahim


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.