Sambata, 25 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Lansare de carte, muzici de fanfara si tarafuri la MTR

Lansare de carte, muzici de fanfara si tarafuri la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman si Fundatia Alexandru Tzigara-Samurcas va invita marti, 13 octombrie 2015, de la ora 15, la Etnomuzicologii intersectate: Franta – Romania, discutii, lansare de carte, muzici de fanfara si tarafuri. Evenimentul isi propune sa reaminteasca, sub o forma sintetica, dinamica si atractiva, contributiile etnomuzicologilor francezi la cunoasterea muzicilor orale din Romania, subliniind ca aceste contributii au fost adesea fructul unei colaborari cu Romania, si in primul rand cu Speranta Radulescu, pentru o vreme responsabilul Compartimentului de etnomuzicologie al Muzeului Taranului.

Participa din partea franceza Bernard Lortat-Jacob – director de cercetare onorific la Centrul National al Cercetarii Stiintifice (CNRS, Paris) Jacques Bouët – conferentiar HDR al Universitatii Paul Valery, Montpellier III, iar din partea romana - Speranta Radulescu – profesor asociat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, director al colectiei Ethnophonie Costin Moisil – cercetator la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman Florin Iordan – muzeograf la Muzeul National al Taranului Roman.
Cu contributia lui Vintila Mihailescu – antropolog, profesor la SNSPA.
Mai multe informatii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.