Miercuri, 11 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie etnografica romaneasca la Carnavalul de la Venetia 2016

Expozitie etnografica romaneasca la Carnavalul de la Venetia 2016

Email Imprimare

Sambata, 30 ianuarie 2016, ora 16:00, in Galeria Telecom Future Centre din Venetia (Campo San Salvador 4826), Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti si VELA Spa, in parteneriat cu Telecom Future Centre, organizeaza in cadrul editiei din acest an a Carnavalului de la Venetia Expozitia etnografica Feminitate si impodobire din colectiile Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. Cu ocazia inaugurarii expozitiei va avea loc un concert de muzica traditionala romaneasca sustinut de Gelu Voicu & Taraful.

Expozitia, organizata cu ocazia implinirii a 80 de ani de la fondarea muzeului, aduce in prim plan femeia si scoate in evidenta faptul ca, preocupata fiind intotdeauna de frumos, a acordat o atentie deosebita vestimentatiei, pieptanaturii, podoabelor, gatelii in general. Creativitatea si grija cu care femeia isi impodobea casa si pe ea insasi reies din frumusetea si originalitatea pieselor care vor fi expuse. Ornamentica bogata, armonia cromatica a ansamblurilor vestimentare, compuse in maniera autentica, sunt completate de marea varietate a pieptanaturilor, gatelilor capului si podoabelor, specifice fiecarei zone.
Expozitia prezinta o selectie a celor mai frumoase si reprezentative obiecte de patrimoniu din colectiile Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti: costume populare femeiesti din cele mai reprezentative zone etnografice ale tarii, costume femeiesti ale minoritatilor, invelitori de cap, palarii, marame, chindee, cepse, naframe, pomeselnice, cateva piese destinate amenajarii interiorului casei, tesaturi, mobilier pictat si podoabe.
Expozitia, realizata cu sprijinul Institutului Cultural Roman, va putea fi vizitata in Galeria Telecom Future Centre din Venetia (Campo San Salvador 4826) in  perioada 30 ianuarie - 21 mai 2016, de marti pana duminica, in intervalul orar 10.00‒18.00. Intrarea este libera.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.