Luni, 13 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie de Piera Benetti in Mica Galerie a IRCCU Venetia

Expozitie de Piera Benetti in Mica Galerie a IRCCU Venetia

Email Imprimare

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va invita vineri, 18 martie 2016, ora 18.00, la vernisajul expozitiei de pictura intitulata Prin muntii Marelui Razboi de Piera Benetti, ce va avea loc in Mica Galerie situata in Cannaregio 2211 - 30121 Venetia. Muntii care au fost teatrul Marelui Razboi, martori ai fracturii dintre oameni, poarta cu ei o memorie tacuta, surda. Si chiar acele zile de razboi, ca o cumpana a apelor, deschid secolul al XX-lea. Despre aceste peisaje, Piera Benetti a hotarat sa povesteasca in expozitia sa, care-si gaseste limbajul artistic capabil sa reprezinte modernitatea prin experienta avangardelor.

Poetica utilizata de Benetti este aceea a cotidianului in care realitatea, pe care privirea o intalneste fara dificultate, profunda si complexa, ia forma in amplele pete de culoare intinse pe suprafata sticlei - utilizata ca suport pentru lucrarile sale in ulei -, aducand in vedere semnificatia locurilor, acea memoria care tace. Piera Benetti a obtinut, in 2004, premiul Dioscuri d'Argento al Concursului Soldati oferit de Centrul Pannunzio din Torino. A participat la Premio Firenze 2005 si a expus impreuna cu alti artisti selectionati la Palagio di Parte Guelfa. In 2006 este premiata pentru scurtmetrajul sau Le ciliegie erano mature. 25 aprile 1945/Ciresele erau coapte. 25 aprilie 1945 cu care a participat la sectiunea "Scenariu cinematografic" al premiului Soldati 2006.
Participanta la numeroase alte expozitii si concursuri la Florenta (2007 si 2008), Verona (2013) a inaugurat prima expozitie personala la Galleria Spazio 6 din Verona. Tot in 2013 a deschis expozitia personala intitulata Se mi alzo di notte la Open-space della Magnifica din Verona. Intre 30 ianuarie si 29 februarie 2016 a prezentat expozitia La stanza di Clarissa 1916-2016, deschisa in Coridorul lung al manastirii de pe Insula din San Servolo Venetia.
Expozitia va putea fi vizitata zilnic in Mica Galerie a IRCCU Venetia din Cannaregio 2211, pana in data de 31 martie 2016, in intervalul orar 16.00-19.00.
Intrarea este gratuita.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.