Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Gala Premiilor Radio Romania Cultural

Gala Premiilor Radio Romania Cultural

Email Imprimare

Pe scena Teatrului Odeon va avea loc luni, 21 martie, de la ora 19.00, o adevarata sarbatoare ale carei invitate speciale vor fi personalitatile culturale care au performat in anul 2015 in diferite domenii. La fiecare sfarsit de luna martie, Radio Romania Cultural le premiaza, intr-o gala a valorii si a rafinamentului: Gala Premiilor Radio Romania Cultural, ajunsa acum la editia a XVI-a. Maria Balabas si Radu Croitoru vor fi amfitrionii galei, iar momentele muzicale vor fi asigurate de Luiza Zan si Big Bandul Radio, condus de Ionel Tudor. Evenimentul va fi transmis in direct la Radio Romania Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro si retransmis de TVR 2.

In cadrul Galei vor fi acordate premii la noua sectiuni, precum si trei premii speciale, ai caror castigatori sunt deja cunoscuti:
Premiul de Excelenta ii va fi decernat istoricului Neagu Djuvara.
Premiul Lux Mundi ii revine artistului vizual Dan Perjovschi.
Premiul In memoriam Iosif Sava ii va fi acordat pianistei Raluca Stirbat.
Nominalizarile pe domenii ale Galei Premiilor Radio Romania Cultural sunt urmatoarele:
La categoria Poezie nominalizarile sunt: Svetlana Carstean, pentru volumul Gravitatie, Editura Trei; Moni Stanila, pentru Colonia fabricii, Editura Cartea Romaneasca; Robert Serban, pentru volumul Putin sub linie, Editura Cartea Romaneasca.
La Proza au fost nominalizati: Mircea Cartarescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas; Ion Iovan, pentru volumul MJC, Editura Polirom; Octavian Soviany pentru Moartea lui Siegfried, Editura Cartea Romaneasca.
La sectiunea Film au fost nominalizate: Comoara de Corneliu Porumboiu; Aferim! de Radu Jude; Un etaj mai jos de Radu Muntean;.
La categoria Teatru, nominalizarile sunt urmatoarele: Echipa proiectului Antisocial, o coproductie a Teatrului National Radu Stanca si a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, semnata de Bogdan Georgescu; spectacolul Bach Files  de la Teatrul Bulandra din Bucuresti, cu muzica de Adrian Enescu pe teme de Bach, in regia lui Alexandru Darie; Actrita si coregrafa Andreea Gavriliu, pentru coerenta, umorul si ingeniozitatea coregrafiilor si a spectacolelor coregrafice pe care le semneaza; Actorul Cristian Iacob, pentru interpretarea tripletilor Zanetto din spectacolul Trei gemeni venetieni, productie a Teatrului Mic din Bucuresti.
Pentru categoria Muzica au fost nominalizati: compozitorul Adrian Enescu, pentru complexitatea artistica a proiectului BachFiles, un spectacol de succes al Teatrului Bulandra; pianistul Lucian Ban, pentru albumul Songs from Afar; proiectul Pasarea Rock Simfonic, pentru renasterea unui gen muzical in Romania: rock-ul simfonic.
La sectiunea Arte plastice au fost nominalizati: Liviu Stoicoviciu, pentru expozitia Orase imaginate (curator: Calin Dan) de la Muzeul National de Arta Contemporana; Valentina Iancu, pentru expozitia EGAL. Arta si feminism in Romania moderna de la Muzeul National de Arta al Romaniei; expozitia Paula Ribariu (26 februarie – 15 martie 2015, Sala Tancred Banateanu, Muzeul Taranului Roman); Mircea Suciu, pentru expozitia Fractura (curator: Maria Rus Bojan) de la Muzeul National de Arta Contemporana.
La sectiunea Educatie si invatamant lista nominalizarilor este urmatoarea: Asociatia MetruCub,pentru coordonarea proiectului Sustine cultura in educatie; Asociatia De-a arhitectura, pentru dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura prin cursuri si evenimente sustinute in 37 localitati din tara; Fundatia C.A.E.S.A.R. – Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani, pentru elaborarea proiectului Romania in 3D; Luminita Balan, sef catedra limba chineza Departamentul de Limbi si Literaturi Orientale, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti, directoarea Centrului Cultural Confucius, director general al Instutului Confucius.
Nominalizatii la sectiunea Stiinta sunt: Roxana Radvan, coordonatoarea Centrului de Excelenta pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO; Ion Bararu, profesor de fizica, Colegiul National Mircea cel Batran, Constanta, fondator al Centrului de excelenta din Constanta; Echipele FLEX si EVO Robotics, ale Universitatii Politehnica din Bucuresti.
La sectiunea Proiecte culturale si festivaluri sunt urmatoarele nominalizari: Asociatia Docuart, Radu Afrim pentru conducerea artistica a Galei Tanarului Actor HOP, program permanent UNITER; Centrul de Teatru Educational Replika.
Printre sponsorii acestui eveniment se numara si compania ApiLand, iar printre partenerii media se regaseste si revista noastra, Dacic Cool.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.