Duminica, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 5 ani cu Indicatie Geografica Protejata

Magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 5 ani cu Indicatie Geografica Protejata

Email Imprimare

Astazi, magiunul de prune Topoloveni sarbatoreste 5 ani cu Indicatie Geografica Protejata. Sonimpex Topoloveni este societatea care a reusit sa scoata din anonimat dulcele sanatos, cu o reteta autentica, unica si traditionala din anul 1914. Promovarea magiunului de prune Topoloveni s-a realizat cu eforturi deosebite din partea producatorului. Timp de 5 ani, a fost singurul procesator din industria alimentara din Romania care a reprezentat tara noastra pe harta gastronomica a Uniunii Europene cu un aliment functional de o mare calitate. S-a inscris, astfel, intre cele 1.400 de produse traditionale europene care se certificau conform unei scheme de calitate.

Sonimpex Topoloveni a continuat eforturile de promovare pe plan international, accesand doua programe pe fonduri europene, cu o valoare totala de  2 milioane de euro, din care 20% reprezinta investitia producatorului roman. Astfel, magiunul de prune Topoloveni a ajuns pe pietele din Norvegia, Elvetia, Rusia, Orientul Mijlociu si America de Nord. Fondurile europene au fost implementate de societatea Economotechniki Greece pentru ca Romania nu mai avea un alt produs certificat european cu care sa se asocieze si sa promoveze traditia gastronomica romaneasca pe pietele terte ale Uniunii Europene.
Si alte produse alimentare din Romania, precum Salamul de Sibiu si Telemeaua de Ibanesti, au reusit anul acesta sa obtina Indicatia Geografica Protejata, respectiv Denumirea de Origine Protejata si ii felicitam pe producatorii romani care au reusit sa impuna la nivel european aceste produse.
Recunoasterea internationala a magiunului din prune Topoloveni a fost obtinuta prin cele Doua stele de aur Michelin, din maximum Trei, la International Taste and Quality Institute din Bruxelles, premierea cu medalia Great Taste in Marea Britanie si calitatea de Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Calitatile exceptionale ale magiunului de prune Topoloveni i-au adus numeroase alte recunoasteri - certificat Kasrut, certificat Halal, dar si o recomandare din partea Institutului National de Diabet N.C. Paulescu, prin care se arata ca magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de bolnavii de diabet, respectand indicatiile medicului curant. Sonimpex Topoloveni, prin toata activitatea, si-a inscris numele in istoria industriei alimentare.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.