Duminica, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Romania la Salonul International de Carte de la Torino

Romania la Salonul International de Carte de la Torino

Email Imprimare

In perioada 12-16 mai 2016 va avea loc cea de-a 29-a editie a Salonului International de Carte de la Torino. Tema editiei din acest an este Visioni/Viziuni. Oaspetele de onoare al editiei este, conform unui concept nou, cultura unei tari, anul acesta fiind selectata cultura tarilor arabe sub titlul: Le culture arabe ospiti al Lingotto: la letteratura come patria condivisa. Pentru al optulea an consecutiv, Institutul Cultural Roman, prin Centrul National al Cartii si prin Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, organizeaza participarea tarii noastre la cea mai importanta manifestare de profil din Italia cu un stand national intitulat La Romania incontra le culture del mondo/Romania intalneste culturile lumii.

Standul Romaniei, cu o suprafata de 120 de metri patrati (Sala Romania), este realizat in parteneriat cu organizatorii Salonului International de Carte de la Torino, dupa un concept inspirat de tema principala a editiei din acest an. Pe toata durata salonului, in Sala Romania vor avea loc atat evenimente literare romanesti, cat si alte manifestari de gen propuse de organizatorii salonului. Tinand cont de faptul ca anul acesta se implinesc 140 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi si 120 de ani de la nasterea lui Tristan Tzara, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si-a propus sa marcheze aceste momente printr-o grafica speciala dedicata celor doua mari personalitati romane, grafica ce va decora interiorul Salii Romania.
Situata in Pavilionul 3 P10-R09, Sala Romania va cuprinde un spatiu dedicat vanzarii de carte, organizat cu sprijinul Librariei Libris din Brasov, un spatiu destinat evenimentelor literare, o cabina radio, care va gazdui echipa Radio Torino International, unul dintre partenerii media traditionali ai participarii Romaniei la Salonul de Carte, si un punct de informare turistica organizat in parteneriat cu Biroul National de Turism al Romaniei in Italia. Pe durata celor cinci zile, atat la Standul Romaniei, cat si in alte sali din cadrul Salonului vor fi organizate manifestari care au scopul de a promova relatiile bilaterale in domeniul literaturii, al traducerilor si al politicilor editoriale.
Mai multe detalii gasiti pe icr.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.